2014 KPSS Coğrafya Soru ve Cevapları

.
.

 

2014 KPSS GK-GY Sınavı 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Aşağıda üyelerimizden gelen ve akıllarda kalan sorular ve cevapları yer almaktadır. Sorular yayınlanmayacağı için net hesaplamada bizlere faydası olacaktır. Sizler de burada yer almayan aklınızda kalan soruları sayfanın altındaki yorum bölümünden yazabilirsiniz. Sorular listeye eklenecektir. Ayrıca aşağıdaki sorular kullanıcı cevapları olduğu için yanlış cevaplar yer alabilir. Yorum yaparak düzeltebilirsiniz.

 

1. Aşağıdakilerden hangisi hammadde sanayi uyuşmaz.: Cevap:  Ankara / Mobilya

2. Dağlık engebeli yerler seyrek nüfusludur, hangisi buna ters düşer: Cevap: Doğu Karadeniz

3. Hangi plato farklıydı? : Cevap: ?

4. Karadeniz derinde balık yasamama sorusu?: Cevap: Hidrojen

5. Yurt içinde ve yurt dışında taşımacılığın en çok hangi yolla yapıldığı soruyordu : Cevap: yurt içi kara -yurt dışı deniz

6. Jeotermal enerji en fazla hangi bölgededir?: Cevap:  Ege bölgesi

7. İllerin verildiği Soru: Cevap: Kırklareli

8. Kurtuluş savaşında en çok kullanılan liman sorusu: Cevap: SAMSUN

9. Grafik Sorusu mayıs haziran temmuz ayında yağış fazla gösteriliyordu: Cevap:  yaz yağışlarının en çok olduğu Doğu Anadolu

10. Türkiye’nin mevsimi cephe yağışı vs sorusu: Cevap: orta kuşakta yer alması

 

2014 KPSS Matematik Cevapları

2014 KPSS Tarih Cevapları

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir