Blog

Matematik Öğretmeni
May 28 th, 2013






2. Sınıf13 Yorum

Çarpma İşlemi Problemleri 2. Sınıf Matematik

çarpma

çarpma

PROBLEMLER

 

1. 2 deste kalem aldım.Kalemin tanesi 2 TL olduğuna göre kaç TL ödemem gerekir?

 

 

2. 12 kaplumbağanın ve 5 tavuğun toplam kaç ayağı vardır?

 

3. Nasrettin Hoca’nın evi 3 katlıdır. Hoca’nın evinin her katında 5 pencere vardır. Hoca’nın evi kaç pencerelidir?

 

 

4. Şirinler ormana böğürtlen toplamaya gidiyor. Her birinin sepetinde 14 böğürtlen varsa 4 Şirin kaç böğürtlen toplamıştır?

 

 

5. Doğukan dün akşam kitabının 10 sayfasını okudu. Bugün ise dün okuduğunun 2 katını okursa, Doğukan kaç sayfa kitap okumuş olur?

 

6)Çantamda 11 kalem var.Evdeki kalemlerim çantadaki kalemlerimin 3 katıdır.Buna göre kaç kalemim var?

 

 

7)Ben ve kardeşimin yaşları toplamı iki yıl önce 12 idi.Annemin yaşı, benim ve kardeşimin yaşlarının toplamının 3 katıdır.Buna göre annem kaç yaşındadır?

 

 

8)Ali kilosu 7 TL olan cevizden 3 kilo,tanesi 1TL 50 kuruş olan çikolatalardan 4 tane aldı.Kutusu 2 TL olan sütlerden 4 kutu aldıktan sonra 3 TL parası kaldı.Buna göre alışverişten önce kaç TL parası vardı?

 

13 yorum yapıldı.

  • sude 2014-03-11T19:11:20+00:000000002031201403
    yazılar harika öğrencilerimde beğendi

    Cevap yaz

  • RANA 2014-03-30T17:42:02+00:000000000231201403
    aynen

    Cevap yaz

  • RANA 2014-03-30T17:45:29+00:000000002931201403
    iyki düşünmüşüm

    Cevap yaz

  • RANA 2014-03-30T17:46:01+00:000000000131201403
  • gizem 2014-03-31T11:59:29+00:000000002931201403
    ÇOK İYİ

    Cevap yaz

  • gizem 2014-03-31T13:00:37+00:000000003731201403
    dursum diyorki oğlumu çok seviyorum

    Cevap yaz

  • melike 2014-04-01T14:01:12+00:000000001230201404
    ÇOK GÜZEL

    Cevap yaz

  • Tolga 2014-04-01T23:58:01+00:000000000130201404
    Bunlarda olabilir: 1) Bir markette 1. gün 6 paket kutu şeker, 2.gün 4 paket kutu şeker ve 3.gün ise 12 paket kutu şeker satılmıştır. Her Paket 2 TL Olduğuna Göre Kasaya Toplam Kaç Tl ödemem Gerekir? Çözüm: 6x2= 4x2= 12x2= Hepsinin Cevaplarını Topla ------------------------------------------------------------------- 2) Arkadaşlarıma 5 Buket Çiçek Aldım.Bi Her Buketin İçinde 7 tane Lale Vardır.Buketlerin İçinde Ne Kadar Çiçek Vardır? Çözüm: 5x7= ------------------------------------------------------------------- 3)Ayşe 12 Yaşındadır.Annesinin Yaşı Ayşenin Yaşının 2 Katından 9 Fazladır. Annesinin Yaşı Kaçtır? Çözüm: 12x2= Cevap ile 9'u topla ------------------------------------------------------------------- 4)Arkadaşım 1 Hafta önce Kitabının 65 Sayfasını okudu, Bugün ise Geçen Hafta Okuduğundan 9 kat daha fazla kitap okudu Arkadaşım Bugün Kaç Sayfa kitap okumuş olur? Çözüm: 65x9=585 ------------------------------------------------------------------- 5) Sınıfımızda 13 Sıra Vardır. Her Sırada 3 Kişi Oturuyor ise, Sınıf Mevcudumuz Kaçtır? Çözüm: 3x13=39 ------------------------------------------------------------------- 6) Bir Manav 8 Günde 5 Kasa Elma Satıyor , Manav Bugün ise geçen hafta sattığından 21 kat daha çok kasa elma sattı Manav Bugün ne kaç kasa elma satmıştır? Çözüm: 5x21=105 ------------------------------------------------------ 7) Bir baloncu bir doğum günü için 5'er deste balon alıyor. Doğum gününde 26 kişi vardır ve baloncu hir bir kişiye 5 deste balon veriyor.Doğum gününde toplam kaç balon olur? ÇÖZÜM: 26x5=130 ------------------------------------------------------ 8)Bir Kitaplıkta 6 Adet Raf bulunmaktadır. Her Rafın İçinde İse 4 Kitap Vardır. Buna Göre Kitaplıkta Kaç adet Kitap vardır? ÇÖZÜM: 6x4=24 ------------------------------------------------------ 9) Bir Çiftlikte 5 Adet Tavuk 4 Adet İnek Bulunmaktadır. Çiftlikteki Hayvanların Hepsinin Kaç Ayağı Vardır? ÇÖZÜM: 5x4=20 ------------------------------------------------------ 10)Dün Arkadaşımla Kırtasiyden 6 Adet Kalem Aldık. Bugün ise 5 kalem daha aldık. Bir kalemin fiyatı 4 Tl olduğunua göre kalemleri ne kadar ücret ödedik? ÇÖZÜM: 6x4=24 5x4=20

    Cevap yaz

  • hande 2014-07-22T16:01:14+00:000000001431201407
    çok güzel sorular dersime çok yardımcı oldu

    Cevap yaz

  • hande 2015-02-16T13:59:09+00:000000000928201502
    kötüüüü çünkü:Ben 4.sınıfa gidiyom

    Cevap yaz

  • sus hande 2015-03-04T20:27:38+00:000000003831201503
    çok kolay hepsi

    Cevap yaz

  • lara 2015-03-30T20:23:15+00:000000001531201503
    soruları nasıl yazıcaz ya.O sorun

    Cevap yaz

Yorum ekle