2. Sınıf Karışık Problemler ve Çözümleri

2. Sınıf Karışık Problemler, Sorular ve Çözümleri için siz sevgili öğrencilerimize özenle seçilmiş soruları ve detaylıca anlatımlı çözümlerini paylaşacağız.

Aşağıda paylaşacağımız karışık problemler testi ni çalışma kağıdı üzerinde sizlerde yaparak derslerinizde daha başarılı olmanızı sağlayabilirsiniz.

Sorular ve Çözümleri

1) Bir çıkarma işleminde çıkan 54 ,kalan 38 ise eksilen sayı kaçtır?

Cevap: Eksilen sayıyı bulmak için çıkan sayı ile kalan sayıyı toplamamız gerekiyor. O halde

54 + 38 = 92 olarak eksilen sayıyı bulmuş oluruz.

2) Bir çıkarma işleminde eksilen 78 ,kalan 39 ise çıkan sayı kaçtır?

Cevap: Çıkan sayıyı bulmak için eksilen sayıdan kalan sayıyı çıkarmamız gerekiyor. O halde

78 – 39 = 39 olarak çıkan sayıyı bulmuş oluruz.

3) Ege’nin 25 lirası vardı. Annesi 45 lira babası da 60 lira verdi. Ege’nin kaç lira parası oldu?

Cevap: Ege’nin toplam parasını bulmak için babasının ve annesinin Egeye verdiği paraları da toplamamız gerekiyor.

Yani 25 + 45 + 60 = 130 lira olarak Ege’nin toplam parasını bulmuş oluruz.

4) Bir kova 3 sürahi su almaktadır. Sürahi ise 4 bardak su almaktadır.Kova kaç bardak su ile doldurulabilir?

Cevap: 1 adet sürahi 4 bardak su aldığına göre

3 adet sürahi 3 x 4 = 12 bardak su alır.

1 kova 3 adet sürahi aldığına göre ve 3 adet sürahinin yukarıda 12 bardak su aldığını bulduğumuza göre

1 adet kova 12 bardak su alır.

5) Bir sürahi 4 su bardağı su almaktadır. Ayşe misafirlerine 2 sürahi su ikram ettiğine göre kaç bayrak su ikram etmiştir?

Cevap: 1 adet sürahi 4 bardak su aldığına göre

2 adet sürahi 2 x 4 = 8 bardak su alır.

Demek ki Ayşe misafirlere 8 bardak su ikram etmiş.

6) Bir trende 48 yolcu var. İstasyonda 27 yolcu bindi. 55 yolcu indi. Trende kaç yolcu oldu?

Cevap: İstasyonda 27 yolcu binince son durumda

48 + 27 = 75 yolcu olur. Bundan sonra da 55 yolcu indiğine göre

75 – 55 = 20 yolcu kalmıştır tren de.

7) Cemil’in 56 misketi vardı. Mete’nin misketleri Cemil’in misketlerinden 18 azdırMete’nin kaç misketi vardır?

Cevap: Mete’nin 18 adet daha az misketi olduğuna göre

Mete’nin misket sayısı 56 – 18 = 38 adettir.

8) Alperen 18 yaşındadır. Ablası Alperen’den 7 yaş büyüktür. Ablasının yaşı kaçtır?

Cevap: Ablası Alperen den 7 yaş büyük olduğuna göre

Ablasının yaşı, 18 + 7 = 25 tir.

9) Serkan 48 fındığın 13 tanesini Esma’ya, 11 tanesi de Lale’ye verdi. Serkan’ın geriye kaç tane fındığı kaldı?

Cevap: 13 tanesini Esma’ya verince geriye 48 – 13 = 35 adet fındık kalır.

11 tanesini de Lale’ye verince 35 – 11 = 24 adet fındık kalır.

10) Bahçemizdeki çam ağacının boyu geçen yıl 43 santimetreydi. Bu yıl 70 santimetre oldu. Çam ağacı kaç santimetre uzadı?

Cevap: 70 – 43 = 27 cm çıkar.

Demek ki çam ağacı 27 cm uzamıştır.

Soru: Bugün nisan ayının 9. günü olduğuna göre,

a) 3 hafta sonra hangi ayın hangi günü olur?
b) 22 gün sonra hangi ayın hangi günü olur?

Cevap: a şıkkında, 1 hafta içerisinde 7 gün olduğuna göre

3 hafta içerisinde 3×7=21 gün vardır.

9 + 21 = 30. gün olarak yanıtı buluruz.

b şıkkında ise Nisan ayı 30 gün çekmektedir.

9 + 22 = 31 yapar. Yani 1 gün sonraki aya kayar

ve yanıtımız 1 mayıs olur.

 

Soru: Serhat tasarruf etmenin önemini bilen ve harcamalarında kendini kontrol edebilen bir bireydir. Kumbarasına günlük 3 lira atan Serhat, 2 haftada kaç lira biriktirir?

Cevap: 1 hafta içerisinde 7 gün olduğuna göre

2 hafta içerisinde de 2×7 = 14 gün vardır.

Günlük 3 lira atıldığına göre, 14 gün boyunca

14×3 = 42 tl birikir.

 

Soru: Her gün 2 saat spor yapan Miraç Bey 10 gün boyunca her gün spor yapmıştır. Bu 10 günde spor yaparak geçirdiği vakit 1 günden kaç saat eksiktir?

Cevap: Her gün 2 saat spor yaptığına göre, 10 gün de

10×2 = 20 saat spor yapar.

1 gün içerisinde 24 saat olduğuna göre

24 – 20 = 4 saat eksiktir.

 

Soru: Sabah saat 06.00’da otobüse binen bir yolcu 5 saat yolculuk yapmıştır. Bu yolculuk tamamlandığında saat kaçtır?

Cevap: 06.00 dan itibaren 5 saat ileriye gitmemiz gerekiyor

6 + 5 =11 olur. Bu durumda saat 11:00 olur.

“2. Sınıf Karışık Problemler ve Çözümleri” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.