2. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Çözümleri

2. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Çözümlerinin olacağı yazımıza hoş geldiniz sevgili öğrenciler.

İkinci sınıfın son yazılısı olan ikinci yazılıya hazırlık için daha önceden sınavlarda çıkmış olan soruları çözümleri ile paylaşımını yapacağız.

Soruların çözümlerini ne kadar iyi anlayabilirseniz sınavlarınızdan da o kadar yüksek not alabileceğinizi unutmayın.

Soru 1: Günde 3 ekmek tüketen bir aile bir haftada kaç ekmek tüketir?

Cevap: bir haftada 7 gün olduğuna göre ve 1 günde de 3 ekmek tüketildiğine göre 1 hafta da 3 x 7 = 21 adet ekmek tüketilir.

 

Soru 2: Ayşe’nin 30 lirası var. Tanesi 3 liradan 5 tane dondurma aldı. Geriye kaç lirası kaldı?

Cevap: Tanesi 3 liradan 5 tane dondurma alırsa toplam ödediği para

3×5=15 tl dir. Geriye ise 30 – 15 = 15 tl si kalmıştır.

 

Soru 3: 6 köpek ile  3 tavuğun  toplam da kaç ayağı vardır?

Cevap: Köpek te 4 ayak, tavukta ise 2 ayak vardır. Şimdi

6 köpekte 6×4 = 24 ayak vardır

3 tavukta 3×2 = 6 ayak vardır.

Köpek ve tavuktaki toplam ayak sayısı 24 + 6 = 30 adettir.

 

Soru 4: Kemal 8  yaşındadır.Annesi ise 4 kat daha büyüktür. Annesi  ile Kemal’in toplam yaşı kaçtır?

Cevap: Annesi, Kemal’de 4 kat yaş büyük olduğuna göre

4×8 =32 olarak Annesinin yaşını buluruz.

Anne ile Kemal’in yaşları toplamı ise 32 + 8 = 40 tır.

 

Soru 5: Ayten  25 elmanın 4 tanesini yiyor. Geri kalanını 3 arkadaşına paylaştırıyor. Her birine kaçar elma düşer?

Cevap: Ayten  25 elmanın 4 tanesini yedikten sonra geriye 25 – 4 = 21 adet elma kalır. Bunlarıda 3 arkadaşına eşit olarak dağıtırsa

21/3 = 7 olarak her bir arkadaşa düşen elma sayısını bulmuş oluruz.

 

Soru 6: Murat annesinin  aldığı  1 düzine silgiyi 2 ayda bitirmiştir. Murat bir ayda ortalama kaç silgi kullanmıştır?

Cevap: 1 düzine 12 adet olduğuna göretoplamda 12 adet silgi alınmış.

Bu 12 adet silgi de 2 ayda bitirilmiş.

O halde 12/2 = 6 olarak bir ayda kullanılan silgi miktarını bulmuş oluruz.

 

Soru 7: 14 şapkanın yarısından 3 fazlasını satan bir satıcı  kaç şapka satmıştır ?

Cevap: 14 şapkanın yarısından 3 fazlası satılırsa

14/2 = 7  buradan da 7+3 = 10 adet şapka satılmıştır.

 

Soru 8: Babam kümesten topladığı 15 yumurtayı sepetlere beşer beşer paylaştırdı. Toplam da kaç sepet kullanmıştır?

Cevap: 15 adet yumurtası sepetlere 5 er 5 er paylaştırmak için

15/5 = 3 adet sepete ihtiyaç vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.