3. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Çözümleri

3. Sınıf Matematik Dersindeki 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Çözümlerinin olacağı bu yazımızda sınavlarda daha önceden çıkmış soruları paylaşacağız arkadaşlar.

Aşağıda paylaştığımız sorular takdir edersiniz ki sizin sınavlarınız da çıkacak sorular ile aynı olmayıp, sınav sorularına benzer şekilde olacaktır.

Bu nedenle de aşağıda paylaştığımız soruların çözümlerini anladıktan sonra sınavlarınızdan daha yüksek not alabilir duruma geleceğinizden emin olabilirsiniz.

Şimdi sorulara ve çözümlerine geçelim arkadaşlar.

Soru 1:  144 fındığın 4 tanesi çürük çıktı. Kalan cevizleri 7 kişi paylaştığımıza göre her birimize kaç fındık düşmüştür?

Cevap: 144 adet fındıktan 4 tanesi çürük olduğuna göre kalan sağlam fındık sayımız 144 – 4 = 140 adettir.

Bu sağlam fındıkları da 7 kişi arasında paylaştığımıza göre

140/7 = 20 olur.

Yani her birimize 20 adet fındık düşmüştür.

 

Soru 2:  Her ay 43 cm uzayan 67 cm boyundaki bir fidan, bir yılın sonunda kaç cm uzunluğa gelmiş olur?

Cevap: soruda fidanın bir yılın sonunda kaç cm uzunluğa geldiği soruluyor.

1 yıl içerisinde 12 ay olduğuna ve her ay 3 cm uzadığına göre

12 ayın sonunda 12×3=36 cm uzamış olur.

Başlangıçta da 67 cm uzunluğundaydı. O halde

67 + 36 = 104 cm uzunluğuna ulaşmış olur 12 ayın sonunda fidan.

 

Soru 3:  Ben 30 kg ağırlığındayım. Babamın ağırlığı benim ağırlığımın 2 katından 14 kg fazladır. İkimizin ağırlığının toplamı kaç kg’dır?

Cevap: İlk önce babamın ağırlığını bulalım

Babamın ağırlığı benim ağırlığımın 2 katından 14 kg fazla olarak verilmiş.

30×2 = 60 eder. Bunu da 14 ile toplarsa

60 + 14 = 74 kg olarak babamın ağırlığını bulmuş oluruz.

Her ikimizin ağırlıkları toplamı ise

74 + 30 = 104 kg dır. Cevabımız 104 kg dır arkadaşlar.

 

Soru 4:  Benim kare şeklindeki bahçemin bir kenarının yarısı 25 metredir.Bütün kenarına  2 sıra tel çekersek kaç metre tele ihtiyacım olur?

Cevap: kare şeklindeki bahçemin bir kenarının yarısı 25 metre olduğuna göre

1 kenar uzunluğu 25 x 2 = 50 metredir.

Karenin 4 kenarı olduğuna göre çevresi 50×4 = 200 metredir.

Eğer bahçenin etrafına 1 sıra tel çekmiş olsaydık ihtiyacımız olan tel miktarı 200 metre olacaktı. Soruda 2 sıra tel çekildiği belirtilmiş.

O halde 200 x 2 = 400 metre tele ihtiyacımız vardır.

 

Soru 5:  362 sayısının basamak değerlerini gösteriniz.

soruda 3 basamaklı sayı verilmiş. O halde birler, onlar ve yüzler basamaklarından oluşmaktadır.

2 sayısı birler, 6 sayısı onlar, 3 sayısı ise yüzler basamağına denk gelmektedir arkadaşlar.

 

Soru 6:  Aşağıdaki  ölçüleri istenilen birimlere çevirerek yazınız.

260 cm=2 m 60 cm

m=900 cm

3m 46 cm=346 cm

6 m 34 cm=634 cm

 

Soru 7:  Çevresi 320 m olan kare şeklindeki   bir bahçenin bir kenar uzunluğu kaç metredir hesaplayınız .

Cevap: Karenin toplamda 4 kenarı olduğuna göre soruda verilen uzunluğu 4 e bölersek cevabı da bulmuş oluruz.

320/4 = 80 metre yapar.

O halde bahçenin bir kenar uzunluğu 80 metredir.

 

Soru 8:  Aşağıdaki geometrik cisimlerin adlarını altlarına yazınız

Cevapları yukarıdan aşağıda doğru sırasıyla yazıyorum arkadaşlar

Dikdörtgenler prizması, üçgen prizma, Dikdörtgenler prizması, kare prizma, silindir ve küre

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.