3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 144-145

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 144-145 için 2019 – 2020 yeni öğretim yılında çıkmış olan soruları bu yazımızda bulabilirsiniz arkadaşlar.

Soru: Kalanlı bir bölme işleminde kalan 4, bölen 6, bölüm 7 ise bölünen kaçtır?

Cevap: Bölünen = Bölen.bölüm + kalan dır. O halde

Bölünen = 6.7 +4

Bölünen = 42 + 4

Bölünen = 46 olarak bulunur.

 

Soru: Kürşat Bey yeni aldıkları ev için tanesi 73 TL’den 4 tane avize aldı. Avizeleri takmak için elektrikçiye 65 TL verdi. Kürşat Bey kaç lira harcamıştır?

Cevap: Avizelere ödenen para 73.4=292 tl dir.

Elektrikçiye de 65 tl ödendiğine göre

Toplamda 292 + 65 = 357 tl para harcanmıştır.

 

Soru: Dedemin yaşı, babamın yaşının 2 katından 8 eksiktir. Babam 42 yaşında olduğuna göre dedem kaç yaşındadır?

Cevap: Dedemin yaşı, babamın yaşının 2 katından 8 eksik ve Babam 42 yaşında olduğuna göre

2.42 -8 = Dedemin yaşı olur.

84-8= Dedemin yaşı

Dedemin yaşı 76 olarak bulunur.

 

Soru: Can ve dört arkadaşı uçurtma yapmak için 185 metrelik bir yumak ip aldılar. İpin 95 metresini Can’ın annesi kullandı. Kalan ip 5 arkadaş tarafından paylaşıldı. Her birine kaç metre ip düşmüştür?

Cevap: İp in tamamı 185 metre olarak verilmiş. Bu ipin 95 metresini Can’ın annesi kullandığına göre geriye 185 -95 =90 metre ip kalır.

Bu 90 metre ip te 5 arkadaş tarafından eşit olarak bölünüyorsa

90/5=18 metre her bir arkadaşa ip düşer.

 

Soru: İrem yüzme havuzuna gidebilmek için her hafta 3 TL biriktirdi. Havuza giriş ücreti 4 TL’dir. İrem biriktirdiği para ile 15 kez havuza gitti. İrem havuz için kaç hafta para biriktirmiştir?

Cevap: İrem biriktirdiği para ile 15 kez havuza gittiğine ve her havuza giriş ücretinin fiyatı 4 tl olduğuna göre

toplamda 15.4=60 tl para ödemiştir.

Her hafta 3 tl biriktirdiğine göre 60/3 =20 hafta boyunca para biriktirmiştir.

Bir cevap yazın