3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Yayıncılık Sayfa 194 için 2019 – 2020 yeni öğretim yılında çıkmış olan soruları bu yazımızda bulabilirsiniz arkadaşlar.

Soru: Bir markete her birinde 16 kg muz olan 7 koli muz getirildi. Muzların 43 kilogramı satıldı. Kaç kilogram muz kalmıştır?

Cevap: 1 kolide 16 kg muz olduğuna göre

7 kolide 7×16=112 k muz vardır.

43 kg muz satılınca geriye 112-43=69 kg muz kalır.

 

Soru: Bir pakette 250 gram pul biber vardır. Aşçı, 3 paket pul biberin 430 gramını kullandı. Kaç gram pul biber kaldı?

Cevap: Bir pakette 250 gram pul biber varsa

3 pakette 3×250=750 gram pul biber vardır.

430 gramı kullanıldığına göre

Geriye 750 – 430 = 320 gram pul biber kalmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir