3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 198-199-200

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 198-199-200 için 2019 – 2020 yeni öğretim yılında çıkmış olan soruları bu yazımızda bulabilirsiniz arkadaşlar.

Soru: Bir asansörün taşıma kapasitesi 140 kg’dır. Asansöre 35 kg, 25 kg ve 30 kg’lık 3 çocuk binmiştir. Asansöre yalnız binemeyecekleri için yanlarına binecek yetişkin 4. kişi en fazla kaç kg olmalıdır?

Cevap: çocukların toplam kütlesi 35+25+30=90 kg dır.

Geriye ise 140 -90 = 50 kg lık yer kalmıştır.

O halde 4. kişinin kütlesi en fazla 50 kg olabilir.

 

Soru: Bir paket ıhlamur 80 gramdır. 10 paket ıhlamurun kütlesi kaç gramdır?

Cevap: Bir paket ıhlamur 80 gram ise 10 paket ıhlamur.

80.10=800 gramdır.

 

Soru: Bir aile ayda 5 kilogram pirinç tüketmektedir. Bu aile bir yılda kaç kilogram pirinç tüketir?

Cevap: Bir yıl içerisinde 12 ay vardır. 1 ay içerisinde de 5 kg pirinç tüketildiğine göre 1 yıl içerisinde

12.5=60 kg pirinç tüketilir.

 

Soru: Annesi Cem’e 500 gram çilek almıştır. Cem, çileğin 200 gramını yedikten sonra kaç gram çileği kalmıştır?

Cevap: 500 gramlık çileğin 200 gramı yendiğine göre geriye

500-200=300 gram çilek kalmıştır

 

Soru: 1 kg salça, 8 kg domatesten yapılmaktadır. 50 kg salça elde etmek için kaç kg domatese ihtiyaç vardır?

Cevap: 1 kg salça 8 kg domatesten yapılıyorsa

50 kg salça için x kg domates gerekir diyelim.

50.8=1.x denklemi oluşur.

x= 400 kg domates gerekir olarak cevabı buluruz.

KategorilerGenel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir