3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Sayfa 152 Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 152 Cevaplarının olacağı bu yazımızda 2020-2021 eğitim yılı için hazırlanmış 4. ünite bölüm değerlendirme soruların çözümlerini paylaşacağız.

Soru: Ayla saat 11.00’de annesine yardım etmeye başlamıştır. İşleri 12.15’te sona ermiştir. Ayla’nın kardeşi ise 11.00’de arkadaşları ile oyun oynamaya parka gitmiştir. Daha sonra 12.00’de eve dönmüştür. Ayla’nın annesine yardım ettiği süre ile kardeşinin parkta oynadığı süreyi karşılaştırınız.

Cevap: Ayla’nın annesine yardım ettiği süre:

12:15 – 11:00  = 01:15 yani 1 saat 15 dakikadır.

Kardeşinin parkta oynadığı süre:

12:00 – 11:00 = 01:00 yani 1 saat. Bu durumda Ayla’nın annesine yardım ettiği süre, kardeşinin parkta oynadığı süreden 15 dakika fazladır.

Soru: Özcan koşu bandında 5 dakika boyunca koşacaktır. Henüz 4 dakika 30 saniye koşmuştur. Buna göre Özcan’ın kaç saniye daha koşması gerekir?

Cevap: 5 dk dan, 4 dk 30 saniyeyi çıkartmamız gerekiyor. 5 dakikayı, 5 dk 00 saniye olarakta gösterebiliriz.

(5 dk 00 saniye) – (4 dk 30 saniye) = 30 saniye yapar.

Bu durumda Özcan’ın 30 saniye daha koşması gerekir

Soru: Esra 16.10’dan 17.35’e kadar kitap okumuştur. Buna göre Esra kaç dakika kitap okumuştur?

Cevap: Aradaki zaman farkını bulmak için zamanları birbirinden çıkartalım sevgili öğrenciler.

17.35 – 16.10 = 01.25 kalır. 1 saat 60 dakika olduğuna göre

60 + 25 = 85 dakika kitap kumuştur Esra.

Soru: Ebru Hanım’ın keki piştiğinde saat 14.58’i gösteriyordu. Kekin pişmesi 45 dakika sürmüştür. Buna göre Ebru Hanım keki fırına saat kaçta koymuştu r?

Cevap: 14.58 e 45 dakikayı çıkartırsak Ebru Hanım keki fırına saat kaçta koyduğunu buluruz.

14.58 – 00.45 = 14.13 te bru Hanım keki fırına  koymuştur.

Soru: Bir yıl 52 hafta ise 5 yıl kaç hafta eder?

Cevap: Bir yıl içerisindeki 52 hafta değerini 5 ile çarparsak, 5 yılda kaç hafta olduğunu bulmuş oluruz sevgili öğrenciler.

5×52 = 260 hafta vardır.

 

Bir cevap yazın