3. Sınıf Nesneleri Gram ve Kilogram Cinsinden Ölçme Konu Anlatımı

3. Sınıf Nesneleri Gram ve Kilogram Cinsinden Ölçme Konu Anlatımı etkinliğimizin olduğu bu yazımızda gr ve kg ile ilgili bilgilerden bahsedeceğiz. Konu anlatımı sonrası 3. Sınıf Nesneleri Gram ve Kilogram Cinsinden Ölçme Problemleri yazımızıda inceleyebilirsiniz.

Bir kilogramdan az kütleler gram birimi ile ölçülür. Gram “g” sembolüyle
gösterilir. 1 kilogram = bin gramdır.

Kütle ölçü birimi kilogramdır. Kısaca kg ile gösterilir.

500 grama yarım kilogram denir.
1 kilogramın içinde 2 tane yarım kilogram (500 gram) vardır.

250 grama çeyrek kilogram denir.
Yarım kilogramın içinde 2 tane çeyrek kilogram (250 gram) vardır.

1 kilogramın içinde 4 tane çeyrek kilogram (250 g) vardır.

1 kilogramın içinde 1 tane yarım kilogram (500 g) ve
2 tane çeyrek kilogram (250 g) vardır.

Kilogram, gramın 1000 katıdır. 1 kg = 1000 g

Şimdi de örnek sorular çözüm konuyu pekiştirelim arkadaşlar.

 

Soru: 96 kg mercimek 2 kilogramlık poşetlere koyularak paketlenecektir.
Paketleme yapmak için kaç tane poşete ihtiyaç vardır?

Cevap: Paylaştırma işlemi yapıldığı için bölme işlemi yapalım.
96 ÷ 2 = 48 poşet

Paketleme yapmak için 48 poşete ihtiyaç vardır.

 

Soru: Aşağıda verilenleri kullanarak kilogram ve gramla ilgili bir problem kuralım. Kurduğumuz problemi çözelim.

Cevap: Örnek problemi oluşturalım: Songül, kuru yemişciden aldığı 100 gram bademi, 250 gram fıstığı ve 550 gram kabak çekirdeği bir kâsede karıştırdı. Karışık kuru yemişin 450 gramını misafirlere ikram etti. Kaç gram kuru yemiş
kalmıştır?

Çözelim: Alınan kuru yemiş miktarlarını toplayalım. Toplam kuru yemiş miktarından misafirlere ikram edilen miktarı çıkaralım.

100 g + 250 g + 550 g = 900 g kuru yemiş
900 g – 450 g = 450 g kalan kuru yemiş miktarı

Alınan kuru yemişin 450 gramı kalmıştır.

 

3. Sınıf Tartma Konu Anlatımı yazımızı da buradan inceleyebilrisiniz arkadaşlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.