3. Sınıf Uzunluk Ölçme Problemleri ve Çözümleri

3. Sınıf Uzunluk Ölçme Problemleri ve Çözümleri ile ilgili soruların olacağı bu yazımızda sizler için hazırladığımız örnek test ve çözümlü sorulara hoş geldiniz.

Uzunluk ölme ile ilgili problemler genellikle, 2. sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf ve 5. sınıf derslerinde işlenmektedir.

Aşağıdaki kolay, ve zor soruların olacağı soruların çözümlerini detaylıca anlatarak paylaşmaya çalıştık arkadaşlar.

Soru 1: 3 m ve 200 cm uzunluğundaki iki kurdeleyi uç uca eklersek kurdelenin toplam uzunluğu kaç santimetre olur?

Cevap: 3 metre = 300 cm yapar.

O halde 300 + 200 = 500 cm olarak cevabı buluruz.

Soru 2: Her zıplayışta 3 m ilerleyen bir kanguru, 4 zıplayışta kaç metre ilerlemiş olur?

Cevap: 1 zıplayışta 3 m ilerliyorsa

4 zıplayışta 4×3=12 m ilerlemiş olur.

Soru 3: Gökçe’nin bir karışı 10 cm’dir. Odasındaki paspasın boyu 90 cm olduğuna göre Gökçe paspasın boyunu kaç seferde ölçer?

Cevap: Basit bir bölme işlemi sorulmuş.

90/10=9 seferde ölçer.

Soru 4: Ayla’nın boyu 135 cm’dir. Kerem’in boyu Ayla’dan 12 cm daha uzundur. İkisinin boylarının toplamı kaç santimetredir?

Cevap: Ayla’nın boyu 135 cm’dir. Kerem’in boyu Ayla’dan 12 cm daha uzun olduğuna göre Kerem in boyu 135 + 12 = 147 cm dir.

Her ikisinin toplam boyu ise 135 + 147 = 282 cm dir.

Soru 5: Samet’in bir adımı 44 cm’dir. Samet, 20 adım koştuğunda kaç metre kaç santimetre koşmuş olur?

Cevap: 1 adım 44 cm ise

20 adımın uzunluğunu bulmak için her iki değeri çarpmak gerekiyor.

20×44=880 cm olarak cevabı buluruz.

Soru 6: Sevcan ile Vildan, ellerindeki iplerle salıncak kurmak istiyorlar. Bunun için 5 m ip gerektiğine göre kaç santimetre ipe ihtiyaçları vardır?

Cevap: Ellerindeki ipleri toplam uzunluğu

2 metre 13 cm ve 1 metre 75 cm dir.

Bunların toplamı da 3 metre 88 cm yani 300 + 88 cm = 388 cm yapar.

5 metre de 500 cm olduğuna göre

İhtiyaç olan ipin uzunluğu 500 – 388 = 112 cm dir.

Soru 7: Bir kenar uzunluğu 127 m olan kare şeklindeki bahçenin çevresi kaç metredir?

Cevap: Karenin 4 eşit kenarı olduğuna göre

4×127 = 508 metredir.

Soru 8: Kare şeklindeki bahçenin kenar uzunlukları birbirine eşittir. Bir kenar uzunluğu 35 m olan bahçenin etrafına 3 sıra tel çekilecektir. Kaç metre tel kullanılacağını bulunuz

Cevap: Bir kenar uzunluğu 35 m olan karenin çevresi 4×35=140 m dir.

3 sıra tel çekileceğine göre

Toplamda 3×140=420 metre tel kullanılacaktır.

Soru 9: Irmak’ın bir karışı 10 cm’ dir. Sırasının çevresini 9 karışta ölçmüştür. Irmak’ın sırasının çevresi kaç santimetre uzunluğundadır?

Cevap:  Irmak’ın bir karışı 10 cm olduğuna göre

10.9= 90 cm olarak sıranın çevresini buluruz.

Soru 10: 2 litre meyve suyu ile 4 yarım litre meyve suyu, toplam kaç litre meyve suyu eder?

Cevap: 4 yarım litre meyve suyu = 2 litre meyve suyu yapar.

Toplamda ise 2 + 2 = 4 litre meyve suyu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.