3. Sınıf Zaman Ölçüleri İle İlgili Problemler

3. Sınıf Zaman Ölçüleri İle İlgili Problemler ve Çözümleri etkinlikleri için siz değerli öğrencilerimize özenle seçilmiş soruları ve detaylıca konu anlatımlı çözümlerini paylaşacağız.

Aşağıda paylaşacağımız zaman ölçüleri problemleri testi ni çalışma kağıdı üzerinde sizlerde yaparak derslerinizde daha başarılı olmanızı sağlayabilirsiniz.

Sorular ve Çözümleri

2. Yarım saat kitap okuyan bir öğrenci kaç dakika kitap okumuştur?

Cevap: 1 saat 60 dk olduğuna göre

yarım saatte 60/2 = 30 dk dır.

 

3. Her gün 2 saat ders çalışan bir öğrenci, bir haftada kaç saat ders çalışır?

Cevap: 1 hafta 7 gün olduğuna göre

2 hafta 2 x 7 = 14 gündür.

Her gün 2 saat ders çalıştığına göre

2 x 14 = 28 saat ders çalışmıştır 2 haftada

 

4. Beyza, 7 saat uyuyor ve sabah 08:00 de uyanıyor. Buna göre Beyza akşam kaçta uyumuştur?

Cevap: 08:00 den 7 saat geriye gidersek

cevabı 01:00 olarak buluruz.

Demek ki Beyza 01:00 da uyumuştur.

 

5. Uçak ile Trabzon-Konya arası 80 dakikadır. Trabzon’dan saat 10.00’da kalkan bir uçak Konya’ya saat kaçta varır?

Cevap: 80 dk = 1 saat 20 dk dır.

Uçak 10: 00 da kalktığına göre, 1 saat 20 dk sonra

saat 11:20 olur ve cevabı da bu şekilde buluruz.

 

6.Serkan, annesinden parkta oyun oynamak için saat 14:10 ile 14:50 arası izin almıştır. Serkan oyun oynamak için kaç dakika izin almıştır?

Cevap: 14:50 ile 14:10 arasındaki süre farklı

14:50 – 14:10 = 40 dk dır.

Bu durumda Serkan oyun oynamak için 40 dakika izin almıştır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.