4. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevaplarının olacağı bu yazımızda örnek yazılı sorularını çözümleri ile birlikte paylaşacağız.

Yazılı sorularını 2019 2020 dönemi ve sonrası güncel dönemler için kullanabilirsiniz.

Soru 1: Aşağıdaki kesirleri büyükten küçüğe doğru sıralayınız.

3/12, 5/12, 7/12, 1/12

Cevap: Soruda verilen kesirlere baktığımızda hepsinin paydaları aynı görünüyor. Paydaları aynı olan kesirlerde payı büyük olan kesir en büyüktür.

O halde sıralama şu şekildedir;

7/12 > 5/12 > 3/12 > 1/12

 

Soru 2: Aşağıdaki kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.

5/6, 5/3, 5/16, 5/4

Cevap: Soruda verilenlere göre tüm kesirlerin pay kısımları aynı olarak verilmiş. Pay kısımlarının aynı olduğu durumda paydası küçük olan kesir en büyüktür.

Bu durumda sıralama 5/3 > 5/4 > 5/6 > 5/16 şeklindedir.

 

Soru 3: Aşağıdaki çevirmeleri yapınız.

433 cm = ………  m ……… cm

3 m  8 cm = ………… cm

8744 m = ……. km ……… m

7 cm  1 mm= ……… mm

Cevap: Soruda verilen uzunlukların çevrimleri aşağıdaki gibidir.

433 cm = 4 m  33 cm

3 m  8 cm = 308 cm

8744 m = 8 km 744 m

7 cm  1 mm= 11 mm

 

Soru 4: Aşağıdaki çevirmeleri yapınız.

6 kg   433 g = ……………. g

14 kg   250 g = …………….. g

5633 g = …….. kg …………. g

22 200 g = …….. kg …………. g

Cevap: Soruda verilen ağırlıkların çevrimleri aşağıdaki gibidir.

6 kg   433 g = 6433 g

14 kg   250 g = .14250 g

5633 g = 5 kg 633 g

22 200 g = 22 kg 200 g

 

Soru 5:  Bir bozacı bir bidon bozanın önce  2/7 sini, sonra 4/7 sini sattı.

Bozacının getirdiği bozanın kaçta kaçı kalmıştır?

Cevap: Toplam satılan yüzde miktarını bulalım

2/7 + 4/7 = 6/7 yapar. Yani bozanın 6/7 si satılmıştır.

Geriye ise 1- 6/7 = 1/7 si kalmıştır.

 

Soru 6: Hakan 144 sayfa kitabın 3/4 ünü okumuştur. Bu durumda Hakan kaç sayfa kitap okumuştur?   

Cevap: 144 ün 3/4 ünü bulmalıyız.

144.3/4 =  36.3 = 108 sayfa kitap okumuştur.

 

Soru 7: Saat 20.30’da başlayan sinema 3 saat 20 dakika sürmüştür. Sinema saat kaçta bitmiştir?

Cevap: 20:30 un üzerine 3 saat 20 dk ekleyelim. İlk önce dk kısmını eklersek

30 + 20 = 50 yani 20:50 olur. Şimdi de saat kısmını ekleyelim.

20 + 3 = 23 olur. O halde cevabımız 23: 50 dir.

 

Soru 8: Meryem 12 yaşında, ninesi ise Meryem’in yaşının 7 katından 3 eksiktir. Meryem ve ninesinin yaşlarının toplamı kaçtır? 

Cevap: ninesi ise Meryem’in yaşının 7 katından 3 eksik olduğuna göre

12.7 – 3 = 84 – 3 = 81 yapar. Demek ki nine 81 yaşında

Her ikisinin yaşları toplamı ise 81 + 12 = 93 yapar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.