4. Sınıf Matematik Saat, Dakika, Saniye Problemleri

1. Aşağıdaki dönüştürmeleri yapınız.

a – 1 saat = …… dk = …….. saniye
b – 25 dk = ……. sn
c – 10 saniye = ……. salise

Cevap: a – 60 dk – 3600 saniye
b – 1500 sn
c – 600 salise

 

2. Günde 30 dk ders çalışan bir öğrenci 1 ayda kaç saat çalışmış olur?

Cevap: 30*15 = 450 dakika = 7.5 saat

 

3. 1 günde kaç tane 15 dk vardır ?

Cevap: 1 saatte 4 tane 15 dk vardır. 1 günde 24 saat olduğundan 24*4 = 96 tane 15 dakika vardır.

 

4. Sabah saat 09.20 da koşuya başladım. Toplam 45 dk koştum. Koşu bittiğinde saat kaç olur ?

Cevap: 10.05 olur.

 

5. Ankara’dan kalkan bir tren saat 18.30 da İstanbul’a varmıştır. Tren, Ankara’dan 12.15 te hareket ettiğine göre tren yolculuğu kaç saat sürmüştür?

Cevap: Varış süresinden, tren’in çıkış süresini çıkardığımızda yolculuk süresini bulabiliriz.

18.30 – 12.15 = 6 saat 15 dk sürmüş.

 

6. 90 dk lık deneme sınavına giren bir kişinin sınavı saat 09.00 da başladı ise sınav kaçta biter ?

Cevap: 90 dk = 1.5 saat . saat 9 dan sonra 1.5 saat eklerse 10.30 yapar. yani sıvan bitiş saati 10.30 olur

 

7. Dakikada 5 kez uyarı veren bir alarm, kaç saniye aralıkla uyarı vermiş olur ?

Cevap: 1 dakika 60 sn dir. 5 kez alarm çalıyorsa 60 / 5 ten = 12 saniye bir uyarı vermektedir.

 

8. Saat 20.00 de başlayan bir futbol maçından sonra eşine yardım etmeye söz veren bir erkek eşine saat kaçta yardım etmeye başlar ?

Cevap: Futbol 90 dk dır. 15 dk da devre arası vardır. Bu yüzden 105 dk ekleme yapacağız. Saat 20 den 105 dk ilerlediğimizde saat 21.45 olmuş olur.

 

9. Yarım saat ara ile ilaç içen bir hasta ilk ilacını saat 11.00 de içtiğinde 5. kez ilacı içtiğinde saat kaçtır ?

Cevap: Hasta 5 ilaç içtiğine göre 4 kez iki ilaç arası yarım saat beklemiştir. O halde 4 yarım saat 2 saat ettiğine göre son ilacı içtiğinde saat 13.00 ü göstermektedir.

 

10. Her 6 saatte bir vardiya değişen fabirakada 1 haftada toplam kaç vardiya değişikliği olmuştur?

Cevap: 1 gün 24 saat olduğundan 24 / 6 = 4 vardiya değişimi olmuştur günde.
1 hafta 7 gündür. Günde 4 vardiya değişiminden; 7*4 = 28 toplam vardiya değişimi olmuştur fabrikada.

“4. Sınıf Matematik Saat, Dakika, Saniye Problemleri” için 21 cevap

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir