4. Sınıf Matematik Toplama İşlemi Problemleri

4. Sınıf Matematik Toplama İşlemi Problemleri, Soruları ve Çözümlerinin olacağı bu yazımızda zorluk ve kolaylık derecelerine göre ayrılmış örnek test sorularını paylaşacağız sevgili öğrenciler. Sorulara geçmeden önce 4. Sınıf Toplama İşlemi Konu Anlatımı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Soru 1: Oğuz amcanın Mersin’de meyve bahçesi vardır. Akrabaları, bir hafta boyunca bahçedeki meyvelerin toplanmasına yardım ettiler. 3560 kilogram portakal, 2585 kilogram mandalina topladılar. Kaç kilogram meyve topladılar?

 

Soru 2: Hatice, bisiklet ile salı günü 2305 metre yol gitmiştir. Ertesi gün 3500 metre daha bisiklet kullanmıştır. Hatice’nin 2 günde gittiği yolun toplam mesafesini bulalım.

 

Soru 3: Rakamları farklı dört basamaklı en küçük sayı ile üç basamaklı en büyük sayının toplamını bulalım.

 

Soru 4: Eve gelen elektrik ve doğalgaz faturalarının tutarlarının toplamını tahmin edelim. Elektrik faturası 124 TL, doğalgaz faturası 367 TL’dir

Onluğa yuvarlayarak tahmin etme:
124  ⇒  120 sayısı olarak ele alınır.
367 ⇒  370 sayısı olarak ele alınır.

Yüzlüğe yuvarlayarak tahmin etme;
124  ⇒ 100 sayısı olarak ele alınır.
367 ⇒  400 sayısı olarak ele alınır

 

Soru 5: 7 – 13 yaş aralığındaki çocukların kullanımı için uygun olan basketbol toplarının kütlesi en yakın onluğa yuvarlandığında 430 gram civarındadır. İki basketbol topunun alabileceği en hafif ve en ağır kütle değerlerini inceleyelim.

Buna göre bir basketbol topunun kütlesi en az 425 gram olabilir. İki basketbol topunun kütleleri toplamı:

Buna göre bir basketbol topunun kütlesi en fazla 434 gram olabilir. İki basketbol topunun kütleleri toplamı:

 

Soru 6: Engin amca hafta sonu pazarında cumartesi günü 248, pazar günü 100 tane limon satmıştır. Engin amcanın sattığı toplam limon sayısını zihinden toplama yöntemi ile bulalım.

Cevap: Önce sayıları çözümleyelim, Sonra çözümlenen sayıları gruplayalım. En son olarakta grupları toplayalım.

 

Soru 7: 1469 TL’ye iki takım elbise alan Ahmet Bey, çocuklarına da 200 TL’ye ayakkabı almıştır. Ahmet Bey’in alışveriş için ödediği tutarı zihinden toplama yöntemi ile bulalım.

 

Soru 8: 3609 sayısının okunuşu

Cevap: sayının okunuşu arkadaşlar

Üç bin altıyüz dokuz

 

Soru 9: 2843 sayısının okunuşu

Cevap: sayının okunuşu arkadaşlar

İki bin sekizyüz kırk üç

 

Soru 10: 7164 sayısının yazılışı ve okunuşu

Cevap: sayının okunuşu arkadaşlar

Yedi bin yüz altmış dört

 

Soru 11: İki bin on yedi rakamla ve sayıyla yazılışı nedir

Cevap: sayının rakamla yazılışı arkadaşlar

12017 dir.

 

Soru 12: Sekiz bin yüz elli bir rakamla ve sayıyla yazılışı nedir

Cevap: sayının rakamla yazılışı arkadaşlar

8151 dir

 

Soru 13: Beş bin yedi yüz yirmi iki rakamla ve sayıyla yazılışı nedir

Cevap: sayının rakamla yazılışı arkadaşlar

5722 dir.

 

Soru 14: Dört bin dört yüz on rakamla ve sayıyla yazılışı nedir

Cevap: sayının rakamla yazılışı arkadaşlar

4410 dur

 

Soru 15: Elif’in 145 TL’si vardı. Ramazan Bayramı’nda dört aile büyüğünden yüzer lira harçlık aldı. Elif’in ne kadar para biriktirmiş olduğunu birlikte inceleyelim.

Cevap: dört aile büyüğünden yüzer lira harçlık aldığına göre 4 adet 100 TL almış oluyor. O halde

100 + 100 + 100 + 100 + 145 = 545 TL parası olmuş olur.

 

Soru 16: İlde yapılan bayrak yarışında yarışmacıların 1000 metre koşması, daha sonra ellerindeki bayrağı takım arkadaşına vermesi gerekiyor. Bayrak teslim noktalarını belirlemek için her saymada önceki sayıya 1000 ekleyelim. Serkan, Ela, Murat ve Ayla’nın koşacakları mesafeyi inceleyelim.

Cevap: 4 kişinin koşacağı mesafe toplamda

1000 + 1000 + 1000 + 1000 = 4000 metredir.

 

Soru 17: İlde yapılan bayrak yarışında yarışmacıların 1000 metre koşması, daha sonra ellerindeki bayrağı takım arkadaşına vermesi gerekiyor. Bayrak teslim noktalarını belirlemek için her saymada önceki sayıya 1000 ekleyelim. Serkan, Ela, Murat ve Ayla’nın koşacakları mesafeyi inceleyelim.

Cevap: 4 kişinin koşacağı mesafe toplamda

1000 + 1000 + 1000 + 1000 = 4000 metredir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.