5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 253-264

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 253 için 2018 -2019 – 2020 yeni öğretim yılında çıkmış olan soruları bu yazımızda bulabilirsiniz arkadaşlar.

Soru: Arkadaşlarınızın kitap okuma alışkanlıklarını belirlemek için araştırma soruları oluşturunuz.

Cevap: Aşağıdaki şekilde farklı sorular oluşturabiliriz.

1. Kitap okur musunuz ?
2. Ne tür kitapları okursunuz ?
3. Günde kaç sayfa kitap okursunuz ?

4. Kitap okumayı sever misiniz ?
5. En son okuduğunuz kitabın adı nedir?
6. Kitap okumayı önerir misiniz ?

 

Soru: Okul kantininde satılması istenen ürünleri belirlemeye yönelik bir araştırma sorusu oluşturunuz.

a) Ayran
b) Marul
c) Domates
d) Süt

Cevap: Tabi ki okul kantinin de süt, domates ve ayran satılmasını isterim.

 

Soru: Türkiye İstatistik Kurumu hanelerde bilişim teknolojileri kullanımını öğrenmeye yönelik bir araştırma yapmıştır. Bu araştırmanın sorusu ne olabilir?

Cevap:  Evinizde internet bağlantısı var mı?

Bireylerin birçok konuda resmi evraklara ulaşabileceği “e-devlet” hizmetini kullanıyor musunuz?

İnternet üzerinde en çok yaptınız aktivite nedir?

Hiç internetten alışveriş yaptınız mı?

İnternet alışverişinden memnun kaldınız mı? gibi sorular oluşturabiliriz.

 

Soru: Kilometre ve santimetre ölçü birimi ile ifade edilmesi uygun olan uzunluklara üçer örnek veriniz.

Cevap: Kilometre için, gidilen yol mesafesi, Ankara ile İstanbul arası kaç km sorusu ve bir aracın saatte kaç km hız ile gittiği sorusu örnek olarak verilebilir.

Santimetre ölçü birimi için ise, bir çocuğun boy uzunluğu, bir adımımın kaç santimetre olduğu ve geçen yıldan bu yana kaç santimetre uzadığım sorusu örnek olarak verilebilir.

 

Soru: Aşağıda verilen uzunluk ölçülerini istenilen birimlere çeviriniz.
a) 370 mm = ……………. cm b) 5000 m = ……………. km
c) 18 m = ……………. cm ç) 6300 cm = ……………. m
d) 6 km = ……………. m e) 29 cm = ……………. mm

Cevap: Her bir şıkkın cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

a) 370 mm = 37 cm b) 5000 m = 5  km
c) 18 m = 1800 cm ç) 6300 cm = 63  m
d) 6 km = 6000 m e) 29 cm = 290 mm

 

Soru: 75 metre kumaşın 1/5 ’i satıldığında geriye kaç santimetre kumaş kalır?

Cevap: 75 in 5 te biri 75/5=15 tir. O halde

Geriye 75-15=60 metre kumaş kalmıştır.

 

Soru: Bir karınca 4265 santimetre yolun önce 12 metrelik, daha sonra 15 metre 27 santimetrelik kısmını gidiyor. Karıncanın kaç metre, kaç santimetre yolu kalmıştır?

Cevap: soruda verilenlere göre

12 metre = 1200 cm yapar

15 metre = 1500 cm yapar. Bu durumda

Gidilen toplam yol: 1200 + 1500 + 27 = 2727 cm dir.

Kalan yol ise = 4265 – 2727 = 1538 cm dir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.