6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 119 çözümlerini 2018, 2019, 2020 yılları için detaylıca yanıtlanmış biçimde bu yazımızda bulabilirsiniz sevgili arkadaşlar.

Soru:  Bir sınıftaki erkek öğrencilerin sayısının sınıf mevcuduna oranı 5 3 ’tür. Bu sınıftaki kız öğrenci sayısının erkek öğrenci sayısına oranını bulunuz.

Çözüm:   Sınıftaki toplam öğrenci sayısına 5a diyelim.

Bu durumda erkek öğrenci sayısı 3/5 değerinden dolayı 3a olur.

Kız öğrenci sayısı ise 5a-3a = 2a olur.

Kız öğrenci ile erkek öğrenci sayısı arasındaki oranda

2a/3a olur.  O da 2/3 tür.

 

Soru:  İçinde 25 gram bal bulunan 100 gramlık ballı süt karışımına 5 gram daha bal ekleniyor. Buna göre son durumda süt miktarının bal miktarına oranı kaç olur?

Çözüm:   Ballı sütün toplam karışım miktarı 100 gram olarak verilmiş.

Bu karışımın 25 gramı bal ise 100 – 25 = 75 gramıda süttür.

5 gram bal ilave edilirse yeni miktarlar

25 + 5 = 30 gram bal, 75 gram süt olur.

Süt miktarının bal miktarına oranı da

75 / 30 dur. Sadeleştirirsek 15/6 olur.

KategorilerGenel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir