6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 184-185

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Öğün Yayınları Sayfa 184-185 için 2019 – 2020 yeni öğretim yılında çıkmış olan soruları bu yazımızda bulabilirsiniz arkadaşlar.

Soru: Nedim Bey, kilogramı 0,75 TL olan üzümden 3 kg ve kilogramı 1,3 TL olan erikten de 2 kg alırsa manava kaç TL öder?

Cevap: kilogramı 0,75 TL olan üzümden 3 kg =>  0,75×3 = 2,25 tl yapar.

kilogramı 1,3 TL olan erikten de 2 kg alırsa => 1,3×2 = 2,6 tl yapar.

Toplamda ise 2,25 x 2,6 = 4, 85 tl yapar.

 

Soru: Yiğit Bey indirimli satışlardan yararlanarak 27 TL’ye 4 tane tişört satın aldı. Yiğit Bey, bir tişörtü kaç TL’ye almıştır?

Cevap: 27 TL’ye 4 tane tişört satın aldığına göre

1 adet tişörtü 27/4 tl ye satın almıştır.

 

Soru: Yaşar Bey, 3 ceket diktirmek için terzisine 7,2 metre kumaş veriyor. Terzisi Yaşar Bey’in bir ceketi için kaç metre kumaş kullanmıştır?

Cevap: 3 ceket diktirmek için terzisine 7,2 metre kumaş verdiğine göre

1 ceket için 7,2/3 = 2,4 metre kumaş kullanmıştır.

 

Soru: (2,14 + 5,46) : 1,52 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: İşleme ilk önce parantez içinden başlayacağız, sonrada bölme işlemi yapmamız gerekiyor.

(2,14 + 5,46) : 1,52

7,6 : 1,52 olur

= 5 olarak sonucu bulmuş oluruz.

 

Soru: Ayşe Hanım’ın cebinde 28,4 TL parası vardır. Ayşe Hanım kilosu 3,55 TL olan çileklerden kaç kg alabilir?

Cevap: çileklerin kilosu 3,55 tl olduğuna göre

28,4 : 3,55 = 8 kg alabilir.

 

Soru: Serap bir sürahi ayranı 0,25 litrelik 5 bardağa dolduruyor. Ayranı bardaklara doldurmadan önce sürahide kaç litre ayran vardır?

Cevap: Her iki değeri birbiri ile çarpmamız gerekiyor arkadaşlar.

0,25×5 = 1,25 litre ayran vardır.

 

Soru: Haftanın “C” harfi ile başlayan günlerinin sayısının “P” harfi ile başlayan günlerinin sayısına oranı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: “C” harfi ile başlayan günler, Cuma ve Cumartesidir.

“P” harfi ile başlayan günler, Pazartesi, Perşembe ve Pazar dır.

Bunların birbirine oranları ise 2/3 tür.

 

Soru: Mert 5 yaşındadır. Annesi Mert’ten 19 yaş büyüktür. Babası da annesinden 3 yaş büyük olduğuna göre Mert’in annesinin yaşının babasının yaşına oranı kaçtır?

Cevap: Annesinin yaşı 5 + 19 = 24 olur.

Babasının yaşı ise 24 + 3 = 27 olur.

Birbirleirne oranları ise 24/27 olur. Sadeleştirirsekte 8/9 olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.