8. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

8. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Çözümlerinin olduğu yazımıza hoş geldiniz.

Sınavlarınız da daha başarılı olabilmek için örnek soruların olduğu bu yazımızda her bir soruyu anlayarak çözümlerseniz sınavlarınızdan daha yüksek not alabilirsiniz arkadaşlar.

Bazı okulalrda sınavlar test şeklinde olduğu için testin cevap anahtarları bilgisi de istenmektedir fakat biz burada çözümleri paylaşacağımız için cevap anahtarına ihtiyaç duymayacaksınız.

Sorular ve cevaplar 2018, 2019 ve  2020 yıllarını kapsayacak şekilde güncel lenmiştir.

Sorular ve çözümlü cevapları;

Soru 1

Taban ayrıtı 20 cm ve yüksekliği 24 cm olan bir kare dik piramit veriliyor.Bu piramit tabana paralel bir düzlemle ilk 12 cm de kesiliyor. Buna göre,

1) Yukarıdaki kesik Kare dik piramidin ara kesit taban çevresi (Üst taban) kaç cm dir?

a)40 b)80 c)60 d)48

cevap: A

2) Yukarıdaki kare dik piramidin yan yüz yüksekliği kaç cm dir?

a)30  b)13  c)26  d)39

cevap: C

Soru 3,4;

5) Hacmi 2500 cm3,yüksekliği 100 cm olan kare dik prizmanın bir taban kenarı kaç cm dir?

a)10  b)15  c)20  d)5

cevap: D

6) Bir küp prizmanın taban alanı 36 cm2 ise, hacmi kaç cm3 tür?

a)144  b)256  c)180  d)216

cevap: D

7) Yanal yüz alanı 256 cm2 olan küpün, hacmi kaç cm3 tür?

a)512  b)486  c)482  d)412

cevap: A

8) Boyutları 4 cm,5 cm ve 6 cm olan dikdörtgenler prizmasının hacmini bulunuz?

a)140  b)80  c)100  d)120

cevap: D

9) Taban ayrıtları 4 cm,5 cm olan dikdörtgenler prizmasının hacmi 200 cm3 tür. Bu prizmanın yüksekliği kaç cm dir?

a)25  b)10  c)15  d)20

cevap: B

10) Eğimi % 150 olan rampanın dikey uzaklığı 90 metre ise yatay uzaklığı kaç metredir?

a)180  b)120  c)90  d)60

cevap: D

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.