Bir bakkal elindeki 40 kg bulgurun önce 3/8 ’ini, sonra ise geriye kalanın 3/5 ’ini satıyor.

Soru: Bir bakkal elindeki 40 kg bulgurun önce 3/8 ’ini, sonra ise geriye kalanın 3/5 ’ini satıyor. Geriye kaç kg bulgur kalmıştır?

Cevap: 40 kg mın 3/8 i

40:8 = 5 olur 5×3 = 15 kg yapar. Geriye ise 40 – 15 = 25 kg kalır.

25 kg mında 3/5 i

25:5 = 5 olur 5×3 = 15 kg yapar.

Toplamda satılan bulgur miktarı 15 + 15 = 30 kg dır.

Kalan bulgur ise 40 – 30 = 10 kg dır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.