Bir çita saatte 110 km hızla, bir deve kuşu ise saatte 90 km hızla

Soru: Bir çita saatte 110 km hızla, bir deve kuşu ise saatte 90 km hızla koşabilmektedir. İkisi birlikte en hızlı şekilde iki saat koşarsa çita ne kadar fazla koşmuş olur? Problemin çözümünü iki farklı şekilde yapınız ve çözümde hangi işlem özelliğinden yararlandığınızı açıklayınız.

Cevap: 2 saat içinde

Çita nn alacağı yol 110×2=220 km dir

Deve kuşunun alacağı yol ise 90×2=180 km dir.

Aradaki fark ise 220 – 180 = 40 km olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.