Bir otobüs gideceği 720 km yolun 8de birinde ilk molayı verdi.

Soru. Bir otobüs gideceği 720 km yolun 8de 1rinde ilk molayı verdi. Daha sonra kalan yolun 2de 1ini daha gidip ikinci molayı verdi. Otobüsün gideceği kaç km yol kalmıştır?

Cevap: 720.1/8= 90 km yol gitmiş.

Geriye kalan yol: 720-90=630 km

630 km nin 1/2 sini daha gitmiş yani
630.1/2= 315 km yol daha gitmiş.

Otobüsün gitmesi gereken yol ( kalan yol)
= 720-(315+90
= 720-405= 315

KategorilerGenel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir