Çarpma İşlemi Problemleri 2. Sınıf Matematik

Çarpma İşlemi Problemleri 2. Sınıf Matematik

1) 2 deste kalem aldım.Kalemin tanesi 2 TL olduğuna göre kaç TL ödemem gerekir?

Cevap: Bir deste 10 adet olduğuna göre, 2 deste de 2×10 = 20 adettir.

Kalemin teki 2 TL olduğuna göre 2×20=40 TL ödeme greklidir.

 

2) 12 kaplumbağanın ve 5 tavuğun toplam kaç ayağı vardır?

Cevap: Kaplumbağa da 4, tavukta ise 2 ayak vardır. O halde

12×4  +  5×2 olur

48 + 10 = 58 adet ayak vardır.

 

3) Nasrettin Hoca’nın evi 3 katlıdır. Hoca’nın evinin her katında 5 pencere vardır. Hoca’nın evi kaç pencerelidir?

Cevap: 3×5 = 15 adet pencere vardır.

 

4) Şirinler ormana böğürtlen toplamaya gidiyor. Her birinin sepetinde 14 böğürtlen varsa 4 Şirin kaç böğürtlen toplamıştır?

Cevap: 4×14 = 56 adet böğürtlen toplanmıştır.

 

5) Doğukan dün akşam kitabının 10 sayfasını okudu. Bugün ise dün okuduğunun 2 katını okursa, Doğukan kaç sayfa kitap okumuş olur?

Cevap: Bugün, dün okuduğunun 2 katını okuduğuna göre

bugün okuduğu sayfa sayısı 2×10 = 20 dir.

İlk günde 10 sayfa okuduğuna göre

Toplam da 20 + 10 = 20 sayfa okumuştur.

 

6) Çantamda 11 kalem var. Evdeki kalemlerim çantadaki kalemlerimin 3 katıdır.Buna göre kaç kalemim var?

Cevap: Evdeki kalemlerim çantadaki kalemlerimin 3 katı olduğuna göre

Evdeki kalem sayısı 3×11 = 33 adettir.

Toplamda ise 33 + 11 = 44 adet kalem vardır.

 

7) İrem 10 yaşında, ablası ise İrem’den 5 yaş büyüktür. Babasının yaşı ise ablanın yaşının 2 katından 4 fazladır. Babanın yaşı kaçtır?

Cevap: İlk önce İrem’in yaşından ablanın yaşını, sonra da ablanın yaşından babanın yaşını bulmalıyız.

İrem 10 yaşında, ablası ise İrem’den 5 yaş büyük olduğuna göre

Abla nın yaşı = 10 + 5 = 15 tir.

Babasının yaşı, ablanın yaşının 2 katından 4 fazla olduğuna göre

15 x 2 = 30

30 + 4 = 34 olarak babanın yaşını bulmuş oluruz.

 

8) Yüzler basamağı 3, birler basamağı 5 olan 3 basamaklı sayının 5 katı kaçtır?

Cevap: Sayımız 3 basamaklı olarak verilmiş.

Soruda onlar basamağı verilmediğine göre 0 olarak kabul etmeliyiz.

Yüzler basamağı 3, birler basamağı 5 olduğuna göre

sayımızı 305 olarak buluruz.

Bu sayının da 5 katı >> 305 x 5 = 1525 tir.

 

9) Bir çiftlikte 4 tavuk, 6 eşek, 36 keçi vardır. Bu çiftlikteki hayvanların ayaklarının toplamı kaçtır?

Cevap: Tavuk 2 ayaklıdır. O halde 4 x 2 = 8 ayak eder toplamda

Eşek 4 ayaklıdır. O halde 6 x 4 = 24 ayak eder toplamda

Keçi 4 ayaklıdır. O halde 36 x 4 = 144 ayak eder toplamda

Hepsinin toplamı ise 8 + 24 + 144 = 176 ayak eder.

 

10) Aytaç, 8 düzine kırmızı kalem ile 11 deste mavi kalem aldı. Aytaç toplam kaç kalem almıştır?

Cevap: 1 düzine 12, 1 deste ise 10 dur. O halde

8 x 12 = 96

11 x 10 = 110

Toplamları ise 96 + 110 = 206 olarak bulunur.

 

Son 2 soruyu da siz çözüp yorum kısmına cevabı paylaşabilrisiniz arkadaşlar;

11) Ben ve kardeşimin yaşları toplamı iki yıl önce 12 idi.Annemin yaşı, benim ve kardeşimin yaşlarının toplamının 3 katıdır.Buna göre annem kaç yaşındadır?

 

12) Ali kilosu 7 TL olan cevizden 3 kilo,tanesi 1TL 50 kuruş olan çikolatalardan 4 tane aldı.Kutusu 2 TL olan sütlerden 4 kutu aldıktan sonra 3 TL parası kaldı.Buna göre alışverişten önce kaç TL parası vardı?

 

“Çarpma İşlemi Problemleri 2. Sınıf Matematik” için 14 yanıt

  1. Bunlarda olabilir:

    1) Bir markette 1. gün 6 paket kutu şeker, 2.gün 4 paket kutu şeker ve 3.gün ise 12 paket kutu şeker satılmıştır.
    Her Paket 2 TL Olduğuna Göre Kasaya Toplam Kaç Tl ödemem Gerekir?

    Çözüm: 6×2= 4×2= 12×2= Hepsinin Cevaplarını Topla

    ——————————————————————-

    2) Arkadaşlarıma 5 Buket Çiçek Aldım.Bi Her Buketin İçinde 7 tane Lale Vardır.Buketlerin İçinde Ne Kadar
    Çiçek Vardır?

    Çözüm: 5×7=

    ——————————————————————-

    3)Ayşe 12 Yaşındadır.Annesinin Yaşı Ayşenin Yaşının 2 Katından 9 Fazladır. Annesinin Yaşı Kaçtır?

    Çözüm: 12×2= Cevap ile 9’u topla

    ——————————————————————-

    4)Arkadaşım 1 Hafta önce Kitabının 65 Sayfasını okudu, Bugün ise Geçen Hafta Okuduğundan 9 kat daha fazla kitap
    okudu Arkadaşım Bugün Kaç Sayfa kitap okumuş olur?

    Çözüm: 65×9=585

    ——————————————————————-

    5) Sınıfımızda 13 Sıra Vardır. Her Sırada 3 Kişi Oturuyor ise, Sınıf Mevcudumuz Kaçtır?

    Çözüm: 3×13=39

    ——————————————————————-

    6) Bir Manav 8 Günde 5 Kasa Elma Satıyor , Manav Bugün ise geçen hafta sattığından 21 kat daha çok kasa elma
    sattı Manav Bugün ne kaç kasa elma satmıştır?

    Çözüm: 5×21=105

    ——————————————————

    7) Bir baloncu bir doğum günü için 5’er deste balon alıyor. Doğum gününde 26 kişi vardır ve baloncu hir bir
    kişiye 5 deste balon veriyor.Doğum gününde toplam kaç balon olur?

    ÇÖZÜM: 26×5=130

    ——————————————————

    8)Bir Kitaplıkta 6 Adet Raf bulunmaktadır. Her Rafın İçinde İse 4 Kitap Vardır. Buna Göre Kitaplıkta Kaç adet
    Kitap vardır?

    ÇÖZÜM: 6×4=24

    ——————————————————

    9) Bir Çiftlikte 5 Adet Tavuk 4 Adet İnek Bulunmaktadır. Çiftlikteki Hayvanların Hepsinin Kaç Ayağı Vardır?

    ÇÖZÜM: 5×4=20

    ——————————————————

    10)Dün Arkadaşımla Kırtasiyden 6 Adet Kalem Aldık. Bugün ise 5 kalem daha aldık. Bir kalemin fiyatı 4 Tl
    olduğunua göre kalemleri ne kadar ücret ödedik?

    ÇÖZÜM: 6×4=24 5×4=20

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.