1. Sınıf Matematik Konuları 2019 – 2020

1. Sınıf Matematik Konularının yer aldığı bu makalemizde 2019-2020 eğtim öğretim yılında işlenecek konuların müfretadını sizlerle payşaşacağız.

Matematik 1. sınıf 1. dönem ve 2. dönem konularının olduğu  matematik dersleri aşağıdaki gibidir.

1. ÜNİTE: MATEMATİĞE İLK ADIM
Çiftliğimiz ……………………
Çiftliğin Yolu …………………
Arada mı, Önde mi, Arkada mı?…….
Altında mı, Üstünde mi?………….
Etrafında mı, Sağda mı, Solda mı?…
İçinde mi, Dışında mı?…………..
Yüksekte mi, Alçakta mı?…………

Farklılık………………………
Eş mi? Farklı mı?……………….
Yeni Komşular Taşınıyor………….
Yardımsever Cemile ve Ayberk …….
Tahterevalli …………………..
Hangisi Büyük? Hangisi Ağır? …….
Hayvanlardan Hangisi Daha Ağır?…..
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME…………..

2. ÜNİTE: SAYILARLA TANIŞMA
Kaç Tane?………………………
Sayıları Öğrenelim………………
Hiç Yok………………………..
Yumurtalar Kaç Tane?…………….
Önceki, Sonraki, Arasındaki Sayı….

Çiçekleri Sayalım……………….
Misketleri Sayalım………………
Kurbağalar Göle Zıplıyor…………
Öğle Yemeği…………………….
Mendil Kapmaca………………….
Halat Çekme Oyunu……………….
Ondan Az, Ondan Çok……………..
Ceviz Toplama…………………..
Onluk ve Birlik…………………
Onluk Taban Blokları…………….
Bisiklet Yarışı…………………
Tiyatro Bileti Sırası …………..

3. ÜNİTE: TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMİ
Ayberk ve Annesi Mutfağı Topluyor…
Cemile ve Babası Balık Tutuyor……
Zıplayan Kurbağalar……………..
Kışa Hazırlık…………………..
Çitleri Boyayalım ………………
Fırındaki Kurabiyeler……………
Geçmeli Birim Küpler…………….
Terazi Dengede………………….
Hiç Toplayamadım………………..
Tur Gezisi……………………..

Otobüsteki Yolcular……………..
Sebze Toplayalım ……………….
Çiçekleri Ayıralım ……………..
Bir Kış Gecesi …………………
Yere Düşen Fincanlar…………….
Sepetteki Odunlar……………….
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME…………..

4. ÜNİTE: ALIŞVERİŞ ZAMANI
Cemile ve Ayberk Pazarda…………
Ayberk’in Kumbarasındaki Paralar….
Para Koleksiyonu………………..
Komşuya Ziyaret…………………
Lütfü Dedenin Ekmek Fırını……….
Dolmuş Yolcu Bekliyor……………
Bak Postacı Geliyor……………..

Köyün Kermesi ………………….
Tezgâhtaki Elmalar………………
Üstü Örtülü Sandviçler…………..
Alışveriş Zamanı………………..
Düşen Mektuplar…………………
Ağıldaki Koyunlar……………….
Cemile’nin Sınıfı……………….
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME…………..

5. ÜNİTE: GEOMETRİYE GİRİŞ
Eşit Paylaşalım…………………
Saat Kullanıyorum……………….
Ne Zaman?………………………
Ay – Hafta – Gün………………..
Çiftlikte Ekim Ayında Neler Oldu?…
Çiftlikte Bir Gün……………….
Gece ve Gündüz …………………
Önce – Sonra……………………
İlk Olay – Son Olay …………….
Dün – Bugün – Yarın……………..
Şekil Evi………………………

Panodaki Geometrik Şekiller………
Çiftlikteki Geometrik Cisimler……
İnşa Edelim…………………….
Küp Oyunu………………………
Boya Kutusu…………………….
Desenler……………………….
Boncuklar………………………
Titiz Sevcan Nine……………….
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME…………..

6. ÜNİTE: UZUNLUK VE SIVI ÖLÇME
Oyuncaklarımı Paylaşırım…………
Rengarenk Arabalar………………
Beslenme Tablosu………………..
Sağlıklı Beslenelim …………….
Hangisi Daha Kolay?……………..
Uzun – Kısa ……………………

Daha Uzun – Daha Kısa……………
Uzunlukları Sıralayalım………….
Kulaç – Karış – Adım – Ayak – Parmak
İyi Tahmin!…………………….
Mutfakta Neler Oluyor?…………..
Boş mu Dolu mu? ………………..
Ayberk Süt Dağıtıyor…………….

1. Sınıf Karışık Problemler

1. Sınıf Karışık Problemler ve çözümlü sorular ın olduğu bu yazımızda siz sevgili öğrencilerimiz için hazırladığımız anlaşılır basit, orta ve zor düzeyde karışık problemler testini paylaşacağız.

Aşağıda paylaşmış olduğumuz çözümlü örnek sorular ile dersleriniz de daha başarılı ve ders etkinliğinde daha iyi olabilirsiniz. Bu soruları çalışma kağıdına yapabilir isterseniz soruları pdf formatına da çevirip çalışabilirsiniz.

1) Murat günde 7 sayfa kitap okuyor. Buna göre Murat 4 günde toplam kaç sayfa kitap okumuş olur?

Cevap: 1 günde 7 sayfa okuduğuna göre 4 günde okuduğu sayfa sayısını bulmak için her iki değeri çarpmamız gerekiyor.

7 x 4 = 28 sayfa olarak cevabı buluruz.

2) Veysel 22 tane yumurtanın 8 tanesini kırıyor. Geriye kaç tane sağlam yumurta kalmıştır?

Cevap: Soruda verilen her iki değeri birbirinden çıkarmamız gerekiyor.

22 – 8 = 14 adet yumurta kalmıştır.

3) Bir yazının başlığı 1. Kelimesi 4 harf, 2. Kelimesi 8 harf ve 3. kelimesi 5 harften oluşmaktadır. Buna göre başlık toplam kaç harften oluşmaktadır?

Cevap: Soruda verilen tüm değerleri toplamamız gerekiyor.

4 + 8 + 5 = 17 olarak yanıtı buluruz.

4) Ağaçtaki 14 tane şeftalinin 7 tanesini rüzgar düşürüyor. Buna göre ağacın üzerinde kaç tane şeftali kalmıştır?

Cevap: Basit bir çıkarma işlemi sorulmuş.

14 – 7 = 7 adet şeftali kalmıştır ağaçta.

5) Otobüste 23 yolcu vardır. Birinci durakta otobüse 5 kişi biniyor ve ikinci durakta otobüsten 12 kişi iniyor. Son durumda otobüste toplam kaç yolcu vardır?

Cevap: Birinci durakta otobüse 5 kişi bindiğinde toplam yolcu sayısı

23 + 5 = 28 adet yolcu olur.

Sonrasında 2. durakta 12 kişi indiğinde de

28 – 12 = 16 kişi kalmış olur.

6) Bir ağaçta 12 tane karga vardı. Ağaca 18 tane daha karga kondu. Ağaçta toplam kaç karga olmuştur?

Cevap: Verilen her iki değeri de toplamamız gerekiyor.

12 + 18 = 30 olarak ağaçtaki karga sayısını bulmuş oluruz.

7) Ayşe kırtasiyeden 3 ₺  silgi, 6 ₺ deftere ve 22 ₺ kitap alıyor. Ayşe kırtasiyeye kaç ₺  öder?

Cevap: Ödenen tüm paraları toplamamız gerekiyor.

3 + 6 + 22 = 31 tl toplamda ödenen para miktarını bulmuş oluruz.

1. Sınıf İki İşlemli Problemler

1. Sınıf İki İşlemli Problemler ve Çözümleri etkinlikleri   için siz sevgili öğrencilerimize özenle seçilmiş soruları ve detaylıca konu anlatımlı çözümlerini paylaşacağız.

Aşağıda paylaşacağımız iki işlemli problemler testi ni çalışma kağıdı üzerinde sizlerde yaparak derslerinizde daha başarılı olmanızı sağlayabilirsiniz.

Sorular ve Çözümleri

1) Murat 7 yaşındadır. Ağabeyi ise Murat’tan 6 yaş büyüktür. İkisinin yaşları toplamı kaçtır?

Cevap: İlk önce Ağabeyi’ nin yaşını bulalım.

7 + 6 = 13 olarak buluruz.

Her ikisinin yaşları toplamı ise 7 + 13 = 20 olarak bulunur.

 

2) Mustafa’nın 14 öykü kitabı vardı. Elif’in ise Mustafa’dan 5 eksik öykü kitabı vardı. İkisinin öykü kitaplarının toplamı kaçtır?

Cevap: Elif’in ise Mustafa’dan 5 eksik öykü kitabı olduğuna göre

Elif’in kitap sayısı 14 – 5 = 9 dur.

İkisinin öykü kitaplarının toplamı ise 14 + 9 = 23 olarak bulunur.

 

3) Nisa’nın 7 TL’parası vardı. Kardeşi Musa’nın ise Nisa’dan 5 lira fazla parası vardı. İki kardeşin paraları toplamı kaç TL’dir?

Cevap: Musa’nın ise Nisa’dan 5 lira fazla parası olduğuna göre

Musa’nın parası 7 + 5 = 12 TL dir.

İki kardeşin paraları toplamı ise 7 + 12 = 19 TL dir.

 

4) Bir sepette 16 yumurta var.Annem yumurtanın 5 tanesi ile menemen yaptı.Kalan yumurtanın da 4 tanesini kaynattı.Geriye kaç yumurta kaldı?

Cevap: yumurtanın 5 tanesi ile menemen yaptığında geriye

16 – 5 = 11 adet yumurta kalır.

Kalan yumurtanın da 4 tanesini kaynatırsa

geriye 11 – 4 = 7 adet yumurta kalır.

 

5) Ozan’ın kumbarasında 14 lirası vardı.Dedesi de Ozan’ın kumbarasına 7 lira koydu. Ozan kumbarasındaki paranın 6 lirasıyla kalem alırsa kaç lirası kalır?

Cevap: Dedesi de Ozan’ın kumbarasına 7 lira koyduğunda toplamda

14 + 7 = 21 TL para olur.

Ozan kumbarasındaki paranın 6 lirasıyla kalem alırsa,

geriye 21 – 6 = 15 TL parası kalır.

 

6) Ayla, 18 sayfalık öykü kitabının önce 4 sayfasını sonra da 7 sayfasını okudu. Ayla’nın okuyacağı kaç sayfa kaldı?

Cevap: Ayla’nın toplam okuduğu sayfayı bulalım önce

4 + 7 = 11 sayfa okumuştur.

geriye ise 18 – 11 = 7 sayfa okuyacağı kalmıştır.