Enes evinden markete giderek beslenme saati için süt almış, sonrasında okula gitmiştir.

Soru: Enes evinden markete giderek beslenme saati için süt almış, sonrasında okula gitmiştir. Öğleden sonra okuldan çıkarak hiçbir gere uğramadan evine dönmüştür. Buna göre Enes, toplam kaç metre yol yürümüştür?

A) 86
B) 80
C) 82

Cevap: Resme bakarak soruda söylenenlere göre toplam yol miktarı;

25(evden markete) + 16(marketten okula) + 45(okuldan eve) = 86 metre yol yürümüştür.

Enes, hastanede tedavi gören dedesini ziyarete gidecektir.

Soru: Enes, hastanede tedavi gören dedesini ziyarete gidecektir Enes evinden çıkarak dedesine götürmek için kolonya almaya markete gitmiştir. Marketten çıkarak evinin yolu üzerinden hastaneye kadar yürümüştür. Enes, toplam kaç metre yürümüştür?

A) 80
B) 50
C) 30

Cevap: Resme bakarak soruda söylenenlere göre toplam yol miktarı;

25(evden markete) +  25(marketten eve) + 30(evden hastaneye) = 80 metre yürümüştür.

Enes pazar sabahı, kahvaltısını yaptıktan sonra parka oynamaya gitmiştir.

Soru: Enes pazar sabahı, kahvaltısını yaptıktan sonra parka oynamaya  gitmiştir. Enes parkta oynadıktan sonra evine dönmüştür. Ekmek almak için markete gitmiş tekrar evine dönmüştür. Enes toplam kaç metre yol yürümüştür?

A) 42
B) 63
C) 88

Cevap: Resme bakarak soruda söylenenlere göre toplam yol miktarı;

19(parka gidiş) + 19(parktan eve dönüş) + 25(evden markete gidiş) + 25(marketten eve dönüş) = 88 metre yol yürümüştür.

Kağan’ın kütlesi 28 kg’dır. Emel’in kütlesi Kağan’ın kütlesinden 5 kg fazla,

Soru: Kağan’ın kütlesi 28 kg’dır. Emel’in kütlesi Kağan’ın kütlesinden 5 kg fazla, Mert’in kütlesi Emel’in kütlesinden 3 kg azdır. Buna göre üçünün kütleleri toplamı kaç kilogramdır?

A) 90
B) 91
C) 92

Cevap: Emel’in kütlesi; 28 + 5 = 33 kg olur.

Mert’in kütlesi; 33 – 3 = 30 kg olur.

O halde üçünün kütleleri toplamı 28 + 33 + 30 = 91 kilogramdır.