Çiftçi Hüseyin Efendi günde 83 kilogram, eşi Emine Hanım günde 69 kilogram fındık toplar.

Soru: Çiftçi Hüseyin Efendi günde 83 kilogram, eşi Emine Hanım günde 69 kilogram fındık toplar. İkisi 5 günde toplam kaç kilogram fındık toplar?

A) 720 kilogram B) 740 kilogram C) 760 kilogram

Cevap: Çiftçi Hüseyin Efendinin 5 günde topladığı fındık miktarı 83×5=415 kg

Emine Hanımın 5 günde topladığı fındık miktarı 69×5=345 kg dır.

İkisi toplamda 415 + 345 = 760 kg dır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.