Çıkarma İşlemi İle İlgili Problemler

Çıkarma İşlemi İle İlgili Problemler ve çözümlü sorular ın olacağı bu yazımızda kolay, basit, orta ve zor düzeyde seçilmiş test ve cevap şeklinde olacak sorular paylaşacağız.

Çıkarma işlemi genellikle 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf ve 5. sınıf derslerinde işlenen bir konudur.

Çıkarma işlemi etkinliği ile ilgili örneklerimize başlayalım.

1) Vazonun içinde 38 çiçek vardı. 23 tanesi kuruduğuna göre kaç tanesi kurumamıştır?

Cevap: 38 – 23 = 15 adet kurumamış çiçek kalmıştır.

2) 75 sayfalık defterin 32 sayfasını kullandım. Kullanmadığım kaç sayfa defterim kaldı?

Cevap: 75 – 32 = 43 sayfa kullanılmayan defter kalmıştır.

3) Buse’nin 74 boya kalemi vardı. Bunların 29 tanesi mavi ise kaç tanesi yeşildir?

Cevap: 74 – 29 = 45 adet yeşil kalem vardır.

4) Mert’in 22 sayfa resim defteri vardı. 8 sayfasına resim yaptı. Resim yapılmayan kaç sayfası kaldı?

Cevap: 22 – 8 = 14 sayfaya resim yapılmamıştır.

5) 4360 üyesi bulunan bir derneğin üyelerinin 3992 tanesi kadın olduğuna göre kaç tanesi erkektir?

Cevap: 4360 – 3992 = 1368 kişi erkektir.

6)2300 kg kışlık yakacak aldık. Bunun 1845 kg mı odun kalanı kömürdür. Kaç kilogram kömür aldık?

Cevap: 2300 – 1845 = 455 kg kömür almışız.

7) 3221 TL parası olan Jale’nin 4933 TL fiyatı olan bir bisikleti almak için kaç TL daha biriktir melidir?

Cevap: 4933 – 3221 = 1712 TL daha biriktirmemiz gerekiyor.

8) Bir çıkarma işleminde çıkan 433, kalan 199 ise eksilen kaçtır?

Cevap: 433 + 199 =632 sayısı eksilen sayıdır.

9) Bir trende 544 yolcu vardır.120  yolcu daha binerse yolcu sayısı kaç olur?

Cevap: 544 + 120 = 664 adet yolcu olur.

10) Bir manav sattığı şeftalilerden 544 TL, kayısılardan ise 750 TL almıştır. Manav satışlardan kaç TL almıştır?

Cevap: 644 + 750 = 1394 TL kazanç sağlamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.