C(n + 1, n – 1) – 6 = C(n, n – 2) olduğuna göre n ifadesinin değerini bulunuz.

Soru: C(n + 1, n – 1) – 6 = C(n, n – 2) olduğuna göre n ifadesinin değerini bulunuz.

Cevap: sorumuzu adım adım ilerleyerek çözelim arkadaşlar.

C(n+1, n-1) – 6 = C(n, n-2)

(n+1)!/(n-1)!.(n+1-(n-1))-6=n!/(n-2)!.(n-(n-2))!

(n+1)!/(n-1)!.2!-6 = n!/(n-2)!.2!

(n+1).n.(n-1)!/(n-1)!.2!-6=n.(n-1).(n-2)!/(n-2)!.2!

(n+1).n/2!-6=n.(n-1)/2!

(n²+n)/2-6=(n²-n)/2

(n²+n)/2-(n²-n)/2=6

2n/2=6

n=6 olarak cevabı buluruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.