Deposunun tamamı 45 litre benzin alabilen bir otomobil her 50 kilometrede ortalama 4 litre benzin tüketmektedir.

Soru: Deposunun tamamı 45 litre benzin alabilen bir otomobil her 50 kilometrede ortalama 4 litre benzin tüketmektedir. Deposu dolu olan bu otomobilin 850 kilometrelik yolu tamamlayabilmesi için en az kaç litre daha benzine ihtiyacı vardır?

A) 13
B) 18
C) 23

Cevap: Otomobil her 50 kilometrede ortalama 4 litre benzin tüketmekte olduğuna göre, 850 kilometrelik yolda;

850/50 = 17

17×4 = 68 litre benzin tüketmiş olur.

Otomobilin deposunun dolu olduğu ve 45 lt benzin olduğu belirtilmiş. O halde 850 kilometrelik yolu tamamlayabilmesi için;

En az 68 – 45 = 23  litre daha benzine ihtiyacı vardır.

Bir cevap yazın