f : R – {2} R {-1} olmak üzere 2.f(x) – x + 4 = x.f(x) – 3 fonksiyonu veriliyor. Buna göre f(3) değerini bulunuz.

Soru: f : R – {2} R {-1} olmak üzere 2.f(x) – x + 4 = x.f(x) – 3 fonksiyonu veriliyor.
Buna göre f(3) değerini bulunuz.

Cevap: f(x) = a diyerek ilk etapta f(x) in ne olduğunu bulalım.

2.a – x + 4 = x.a -3

2a – ax = x-7

a(2-x)=x-7

a= (x-7) / (2-x)

Bu durumda f(x) = (x-7) / (2-x) olur.

soruda ise bize f(3) değerini sormuştu. x yerine 3 yazarsak

f(3) = (3-7) / (2-3)

f(3) = -4/-1 = 4 olarak cevabı buluruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.