f : R R, f(x + 1) – f(x) = 3x ve f(3) = 4 olduğuna göre f(1) ifadesinin değerini bulunuz.

Soru: f : R R, f(x + 1) – f(x) = 3x ve f(3) = 4 olduğuna göre f(1) ifadesinin değerini bulunuz.

Cevap: f(x + 1) – f(x) = 3x burada x yerine 2 dersek

f(3) -f(2) =9 olur ve f(3) =4 olduğuna göre

4-f(2) =9

f(2) = -5 olarak bulunur.

şimdi de f(x + 1) – f(x) = 3x buradaki x yerine 1 yazalım.

f(2) – f(1) =3 olur. f(2) değerini biliyoruz.

-5 -f(1) = 3

f(1) = -8 olarak bulunur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.