f : R R, f(x) = 3x – 7 olmak üzere f(12) + f-1(29) değerini bulunuz.

Soru: f : R R, f(x) = 3x – 7 olmak üzere f(12) + f üssü -1(29) değerini bulunuz.

Cevap: soruda f(x) = 3x – 7 olarak verildiğine göre

f^-1(x) = (x + 7)/3 olur. Buradan

f^-1(29) = (29 + 7)/3 = 12 bulunur.

f(x) = 3x – 7 buradan da f(12) = 3.12 – 7  = 29 olarak bulunur.

f(12) + f^-1(29) = 29 + 12 = 41 olarak bulunur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.