f : R R, f(x) = x + 9 ve g : R R, g(x) = 5x – 1 olmak üzere (f-1og) (1) değerini bulunuz.

Soru: f : R R, f(x) = x + 9 ve g : R R, g(x) = 5x – 1 olmak üzere (f üssü -1og) (1) değerini bulunuz.

Cevap: f(x) = x + 9 olduğuna göre f^-1(x) = x – 9 olur.

(f^-1og) (1) = (f^-1g(1)) olur.

=(f^-1g(5.1-1))

=(f^-1(4)) bu da

4-9 = -5 olarak cevabı buluruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.