f : R R ve g : R R olmak üzere f-1(x) = 3x – 2 ve g(x) = 4x + 5 fonksiyonu veriliyor.

Soru: f : R R ve g : R R olmak üzere f üssü -1(x) = 3x – 2 ve g(x) = 4x + 5 fonksiyonu veriliyor. Buna göre (fog) üssü -1) üssü -1(3) değerini
bulunuz.

Cevap:  (fog)^-1) ^-1(3)  = (gof)) ^-1(3) eşittir.

(gof)) ^-1(3) bu da g(f^-1(3) e eşittir. soruda f^-1(x) = 3x – 2 yi yerine yazarsak

g(3.3-2) olur bu da g(7) ye eşittir.

sorudaki g(x) = 4x + 5  eşitliğinde g(7) = 4.7 +5 = 33 olarak bulunur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.