f ve g fonksiyonları için g-1 (2x + 6) = f(5x – 2) olduğuna göre (gof) (3) değerini bulunuz.

Soru: f ve g fonksiyonları için g üssü -1 (2x + 6) = f(5x – 2) olduğuna göre
(gof) (3) değerini bulunuz.

Cevap: g^-1 (2x + 6) = f(5x – 2)  buradan x=1 için

g^-1 (2 + 6) = f(5 – 2)

g^-1 (8) = f(3)

(gof) (3)  buradan yola çıkacak olursak

g(f(3)) = g(g^-1(8))

=(gog^-1)(8)

(fof^-1)(x)=x olarak bulunur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.