Karışık Problemler Ödevi 3. Sınıf Matematik

.

1-  Bir kırtasiyeci 8 koli defter aldı. Her koliden 45 defter çıktı. Defterlerin 157 tanesini ilk hafta sattı. Geriye kaç defter kaldı?

Cevap: Her koliden 45 defter çıktığına göre

8 koliden 8×45 = 360 defter çıkar.

Defterlerin 157 tanesi ilk hafta satıldığına göre

Geriye 360 – 157 = 203 adet defter kalmıştır.

 

2-  Hatice’nin kumbarasından 25 tane 5 TL çıktı. Hatice’nin biriktirdiği para kaç liradır?

Cevap: 25 tane 5 TL çıktığına göre

Toplam para miktarı 25×5 = 125 TL dir.

 

3-  Köyümüzdeki her evde 7 kişi yaşamaktadır. Köyümüzde 63 ev varsa, köyümüzün nüfusu kaçtır?

Cevap: Toplamda 63 adet ev olduğuna göre

7×63 = 441 kişi vardır köyde.

 

4-  70 tokayı 4 kız kardeşe paylaştırdığımızda kaç toka artar?

Cevap: 4 ün katlarını almalıyız. 70 e en yakın 4 ün katı olan sayı 68 dir.

O halde 70 – 68 = 2 adet toka artar.

 

5-  Ninemin verdiği 72 kayısıyı 3 kardeş eşit olarak paylaştık. Her kardeşe kaç kayısı düşer?

Cevap: 72 yi 3 e bölmemiz gerekiyor arkadaşlar.

72/3 = 24 adet kayısı düşer herkese

 

6-  Bir otomobil bir saatte 75 kilometre yol almaktadır. 9 saatte kaç kilometre yol gider?

Cevap: bir saatte 75 kilometre yol aldığına göre

9 saatte 9×75 = 675 km yol almış olur.

 

7-  Bir çıkarma işleminde eksilen 890 ve fark 486 ise çıkan kaçtır?

Cevap: Çıkan sayısı bulmamız için eksilen ile fark miktarlarını birbirinden çıkarmamız gerekiyor. Yani

890 – 486 = 404 olarak çıkan sayıyı bulmuş oluruz.

 

8-  64 sayısının 7 katının 239 eksiği kaçtır?

Cevap: 64×7 = 448 yapar.

448 – 239 = 209 oalrak sonucu bulmuş oluruz.

 

9-  174 sayısının 5 katının 259 fazlası kaçtır?

Cevap: 174×5 = 870 yapar.

870 + 259 = 1129 olarak sonucu buluruz.

 

10-  675 litre sütü 5’er litrelik şişelere doldurursak kaç tane şişe gerekir?

Cevap: 675 i 5 e bölmemiz gerekiyor.

675/5 = 135 olarak sonucu buluruz.

 

11-  72 tane papatyayı 6’lı gruplar halinde vazolara yerleştiriliyor. Kaç vazoya ihtiyaç vardır?

Cevap: 72 yi 6 ya bölmemiz gerekiyor.

72/6 = 12 adet vazoya ihtiyaç vardır.

 

12-  Bir sınıfta 17 sıra vardır. Her sırada 3 öğrenci oturduğuna göre sınıftaki öğrenci sayısı kaçtır?

Sıra sayısı ile her sıraya oturan öğrenci sayısını çarpmamız gerekiyor.

17×3 = 51 adet öğrenci vardır sınıfta.

 

13-  7 deste cevizi 5 arkadaş aramızda paylaştık. Her birimize kaç ceviz düşer?

Cevap: Bir deste 10 taneden oluştuğuna göre

7×10 = 70 adet ceviz yapar.

Bu da 5 kişiye paylaştırılırsa 70/5 = 14 adet ceviz düşer herkese

 

14-  Bir çiftlikte 74 koyun ve 68 tavuk vardır. Bu çiftlikteki hayvanların ayak sayıları toplamı kaçtır?

Cevap: Koyunun 4, tavuğunda 2 ayağı olduğuna göre

74×4 = 296

68×2 = 136

Toplamda ise 296 + 136 = 432 ayak olur.

 

15-  Emine her ay kumbarasına 27 lira atıyor. Emine’nin kumbarasında bir yıl sonra kaç lira birikmiştir?

Cevap: Bir yılda 12 ay olduğuna göre

12×27 = 324 lira yapar.

 

16-  Orman işçisi 75 çam fidanını 5 farklı tarlaya eşit olarak dikmek istiyor. Her tarlada kaç fidan olur?

Cevap: 75/5 = 15 olur.

Yani her tarlada 15 fidan olmuş olur.

 

17-  3-A sınıfında 36 kişi vardır. Her sıraya iki kişi oturduğuna göre bu sınıfta kaç sıra vardır?

Cevap: 36/2 = 18 olur.

O halde sınıfta 18 adet sıra vardır.

“Karışık Problemler Ödevi 3. Sınıf Matematik” için 6 yanıt

aziz için bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.