Kemal’in evi ile market arası 650 metredir.

Soru: Kemal’in evi ile market arası 650 metredir. Dakikada ortalama 50 metre yürüyen Kemal markete gitmek için 13.52’de evden çıkmıştır. Markette 4 dakika kalan Kemal hemen eve döndüğüne göre eve saat kaçta dönmüştür?

A) 14.01
B) 14.05
C) 14.09
D) 14.13

Cevap: Kemal’in evi ile market arası 650 metre ve dakikada ortalama 50 metre yürüdüğüne göre Kemal’in evden markete gidiş geliş süresini bulalım öncelikle.

Gidiş ve geliş olarak toplam yol 650×2 = 1300 metre yapar. Dakikada 50 metre yürüdüğüne göre, 1300 metreyi 1300/50 = 26 dakikada yol alır.

4 dakika da markette beklediğine göre, toplam yol zamanı 26 + 4 = 30 dakika yapar.

Kemal markete gitmek için 13.52’de evden çıktığına göre 30 dakika sonra saat;

13.52 + 30 dakika = 14.22 olur.

“Kemal’in evi ile market arası 650 metredir.” için 4 yanıt

  1. Cevap 650yi 50ye bölersek 13 olur kemal markette 4 dakika kalmıştır.
    13le 4 toplarız 17 eder saat 13.52de çıktığına göre 13. 52 ile 17yi toplarız
    14.09 eder

Bir cevap yazın