Matematik Bilmeceleri ve Cevapları

Matematik İle İlgili Bilmecelerin Ve Cevapların olacağı yazımıza hoş geldiniz arkadaşlar. Yazımızda Matematikle ilgili komik, kolay ve zor düzeyde bilmeceler yer alacaktır. Hemen bilmecelere geçelim. En alttaki yazımızda da cevaplarını görebilirsiniz.Ebob Ekok Problemleri 8.Sınıf Çözümlü Zor Sorular

 

1) Hangi 3 sayı toplandığında ve çarpıldığında aynı sonucu verir ?

Cevap: 1,2 ve 3

1+2+3 = 6
1*2 *3 = 6

 

2) Hangi sayının başından harf çıkartırsan evlenebilirsin ?

Cevap: Beş sayısında B harfini çıkartırsak 🙂 EŞ

 

3) Daire, teğet çizgisine ne demiştir?

Cevap: Bana değmeyi bırak 🙂

 

4) Paranızı ikiye katlamanın en kolay yolu nedir?

Cevap: Aynanın karşısına koymak 🙂

 

5) Bir yarışta ikinciyi geçtin kaçıncı olursun?

Cevap: İkinci 🙂

 

6) 100 den kaç kere 10 çıkarabilirsin?

Cevap: 1 kere arkadaşlar. çünkü ilk çıkardıktan sonra 90 kalır ve ikinci çıkardığını 90 dan , üçün cü çıkardığını 80 den çıkaracak şkilde devam edersin

 

7) Telefondaki tuşların çarpımı kaç eder?

Cevap: Çarpımlrı 0 yapar arkadaşlar. Çünkü 0 ile hangi sayıyı çarparsak sonuç 0 olacağı için diğer rakamların bi önemi kalmıyor.

 

8) 2 ile 2 ne zaman 4 etmez?

Cevap: 22 ile 2 yan yana gelirse 22 olur. Yani yan yana gelirse 4 etmez.

 

9) Bir telin üzerinde 10 tane kuş yan yana duruyor. Ava çıkan  bir adam, kuşları görüp üçünü vuruyor. Peki, geriye kaç kuş kalır ?

Cevap= 3 kul kalır çünkü diğerleri kaçar 🙂

 

10) 3 tane 3 rakamını kullanarak nasıl 30 elde ederiz?

Cevap: 3 ün 3 ile küpünü alıp çıkan sonucu 3 ile toplarsak 3 tane 3 rakamı kullanarak 30 elde etmiş olruuz arkadaşlar.

 

11) 4 tane 4 rakamı kullanarak nasıl 20 elde ederiz?

Cevap: 4÷4 = 1 yapar. Çıkan sonucu da 4 ile toplarsak 1+4 = 5 olur. Bu çıkan sonucu da 4 ile çarparsak 4×5 = 20 olur. Yani, (4 + 4 ÷ 4) x 4 = 20 olur.

 

12) 1 buçuk 1 buçuk daha kaç yapar?

Cevap: Soruyu dikkatli okursak arkadaşlar yanıtımız 1 yapardır. Yani 2 tane buçuk kaç yapar denmek istiyor soruda.

 

13) Bir matematik kitabı diğer matematik kitabına ne demiş?

Cevap: Çok problemin var demiş 🙂

 

14) Bir kayıkta 5 kişi varmış.Kayık devrildiğinde ise sadece 4 ünün saçı ıslanmış 5. sinin saçı niçin ıslanmamış?

Cevap: Çünkü 5. adam kelmiş 🙂

 

15) İşlem sırasını takip ettiğinizde, sizce soru işaretli yere ne gelmelidir?

1=4
2=16
3=64
4= ?

Cevap: Solda yer alan her sayıyı sırasıyla 4 ün küğü olarak düşünürsek yanıtımız 256 olur arkadaşlar.

 

16) Hangi ayda 26 gün vardır ?

Cevap: Tüm aylarda vardır arkadaşlar.

 

17) Ünlü yüzücü matematik sınavından kaç almıştır?

Cevap: Yüz almıştır arkadaşlar 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.