Saatteki hızları 90 km ve 100 km olan iki otomobil; aynı anda, aynı noktadan, aynı yöne hareket etmiştir.

Soru. Saatteki hızları 90 km ve 100 km olan iki otomobil; aynı anda, aynı noktadan, aynı yöne hareket etmiştir. 5 saat sonra iki araç arasındaki mesafe kaç kilometre olacaktır?

A) 50
B) 90
C) 120
D) 190

Cevap: 5 saat sonra iki otomobilden saatteki hızı 90 km olan aracın aldığı yol miktarı: 5×90 = 450 km olur.

Saatteki hızı 100 km olan aracın aldığı yol miktarı: 5×100 = 500 km olur.

Bu durumda 5 saat sonra iki araç arasındaki mesafe 500-450 = 50 kilometre olur.

KategorilerGenel

“Saatteki hızları 90 km ve 100 km olan iki otomobil; aynı anda, aynı noktadan, aynı yöne hareket etmiştir.” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir