3. Sınıf Çarpma Problemleri ve Çözümleri

3. Sınıf Çarpma işlemi ile ilgili Problemler ve çözümlü sorular ile karşınızdayız sevgili öğrenciler. Bu soruları 2. sınıf ve 4. sınıfa giden arkadaşlar için de faydalı olacaktır.

Çarpma işlemi testini kolay, orta ve zor şeklinde hazırlamaya çalıştık. Umarım sınavlarınız da ve eğitim hayatınızda faydalı olur.

Soru 1: Bir sınıfta 21 sıra  vardır. Her sırada 2 öğrenci oturmaktadır. Sınıftan 7 öğrenci gittiğinde   sınıfta kaç kişi kalır?

Cevap: Toplam 21 ıra var ve her sırada 2 kişi oturduğuna göre

21 x 2 = 42 adet öğrenci vardır sınıfta.

7 kişi ayrıldığında ise geriye

42 – 7 = 35 öğrenci kalır.

 

Soru 2: Bir sınıfta 23 erkek, erkeklerin 2 katından 16 eksik kız öğrenci vardır.Bu sınıf mevcudu kaçtır?

Cevap: Erkeklerin 2 katından 16 eksik kız öğrenci varmış.

Yani 23 x 2 = 46

46 – 16 = 30 adet kız öğrenci vardır.

Toplam sınıf mevcudu ise 23 + 30 = 53 kişidir.

 

Soru 3: Rakamları farklı üç basamaklı en büyük sayının 981 eksiğinin 12 katı kaçtır?

Cevap:Rakamları farklı üç basamaklı en büyük sayı 987 dir.

Bu ayının da 981 eksiği, 987 – 981 = 6 dır.

Bu sayının da 12 katı 12 x 6 = 72 dir.

Soru 4: Ayşe’nin 36 tane misketi vardır. Büşra’nın misketleri ise Ayşe’nin kinin 4 katından 122 eksiktir. Buna göre Büşra’nın kaç tane misketi vardır?

Cevap: 4 katından 122 eksik olduğuna göre Büşra’nın misketleri

36 x 4 = 144 eder. Bunun da 122 eksiği

144 – 122 = 22 yapar.

Bu durum da Büşra’nın misket sayısı 22 dir.

 

Soru 5: Hakanların apartmanı 7 katlı her katta da 3 daire vardır.Her dairede 4 kişi yaşadığına göre bu apartmanda kaç kişi yaşamaktadır?

Cevap: apartmanı 7 katlı her katta da 3 daire olduğuna göre

toplam daire sayısı 3 x 7 = 21 dir.

Her dairede 4 kişi yaşadığına göre 4 x 21 = 84 olarak cevabı buluruz.

 

Soru 6: Bir basamaklı en büyük sayı ile iki basamaklı en büyük çift sayının çarpımın 421 fazlası kaçtır?

Cevap:Bir basamaklı en büyük sayı 9,  iki basamaklı en büyük çift sayı 98 dir.

9 x  98 = 882 eder. Bu sayının da 421 fazlası

882 + 421 = 1303 olarak cevabı buluruz.

 

Soru 7: Burçak her gün 43 tane soru çözmektedir.Üç hafta sonra toplam kaç tane soru çözmüştür?

Cevap: Üç hafta da 3 x 7 = 21 gün vardır. O halde

43 x 21 = 903 adet soru çözmüştür.

 

Soru 8: Bir çiftlikte 43 tane kedi , kedilerin 14 fazlası koyun vardır. Koyun ve kedilerin ayak sayısı kaçtır?

Cevap: Kedi ve koyunların 4 adet bacakları vardır Bu durumda

Koyun sayısı 43 + 14 = 57 dir.

(43 x 4) + (57 x 4) =  172 + 228

= 400 ayak sayısı olarak cevabı buluruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.